avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pentru anexa gospodaresca
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pentru anexa gospodaresca

Buna ziua, as dori sa stiu daca se plateste impozit pentru o anexa gospodareasca din BCA in intravilan, in suprafata de 50 mp la sol. Daca se plateste, este corect impozitul solicitat de catre primarie de 50 lei pentru un an? Impozitul pentru terenul aferent in suprafata de 6 ari a fost calculat ca fiind 2 lei pentru un an. Este corect calculul pentru impunere? Care este legea care reglementeaza aceste impuneri? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:48, 8 Iulie 2013
1. Da, se datoreaza impozit pe cladiri si pentru anexele gospodaresti indiferent de materialul din care sunt construite.
2.Pentru a va calcula impozitul trebuie mai multe elemente (rangul localitatii, zona de fiscalitate din cadrul localitatii...)
3.Calculul impozitului pe cladiri si terenuri se face conform Hotararii Consiliului Local cu repectarea prevederilor Codului Fiscal, art 251( calculul impozitului pe cladiri pentru persoane fizice) si art 258 (calculul impozitului pe teren)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinte divele divele Stie cineva care este impozitul anual ptr. un apartament cu 3 camere, construit in 1960, bloc cu 4 etaje ? Cum se stabileste acesta ? Care este legislatia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta grim grim Am o casa construita in anii 1950, foarte darapanata, de circa 200 mp, intr-o zona centrala . Fiind din caramida platesc impozit calculat la suprafata , ca si ... (vezi toată discuția)
Care este cota de impozitare teren? Anda Mateiu Anda Mateiu Buna ziua! va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am un contract de inchiriere teren si obtin chirie pe an 600 dolari. Care este cota de impozitare in ... (vezi toată discuția)