avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul demisiei fara preaviz firma poate sa imi retina bonurile de masa.
Mentionez ca demisionez fara preaviz deoarece nu am cu cine sa imi las copilul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 26 Februarie 2021
Va multumesc.
Buna seara , sunt angajata la o firma de la care acum mi-am băgat lichidarea eu fiind angajata doar pe o perioada de 3 luni (probabil de proba) deci mai repede de data la care expira contractul in ccm scrie ca cine pleacă fără preaviz nu mai primește bonurile de masa. Menționez ca plec cu demisia la zi dar efectuez toată luna completa . Este normal sa nu mai primesc bonurile?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
Roxy Radu, utilizator
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare
Art. 7.
....

(3) Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc prin contractele colective de munca sau prin Regulamentul intern, dupa caz, clauze privind acordarea biletelor de valoare, care sa prevada cel putin urmatoarele:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi bilete de valoare si valoarea nominala acordata, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;

b) categoriile de salariati care primesc bilete de valoare;

c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii;

d) stabilirea concreta a activitatilor, destinatiilor si evenimentelor care se incadreaza in cheltuieli sociale, pentru care se vor acorda salariatilor tichete cadou, tichete de cresa si culturale, dupa caz, si care vor face obiectul contractelor comerciale de prestari de servicii cu unitatile emitente;

e) documentatia pe care trebuie sa o prezinte salariatul angajatorului, in vederea acordarii tichetelor de cresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa diferentiate nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete ... Monica.Monica Monica.Monica Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete de masa doar unor angajați din societate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Tichete de masa PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buan ziua. Pot sa dau tichete de masa diferentiat? Unei salariate care a a revenit din concediu de crestere copil, pot sa ii fac un act aditional cum ca s-a ... (vezi toată discuția)