avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Export intracomunitar si extracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Export intracomunitar si extracomunitar

buna ziua ,

am o firma ce face comert cu material lemnos ( nepurtator de t.v.a.) si doresc sa incep o activitate de export intra si extracomunitar . in conditiile in care produsele pe care doresc sa le export sunt nepurtatoare de t.v.a cum este cazul lemnului , mai este necesara inregistrarea in scopuri de t.v.a ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:57, 3 Iulie 2013
Buna seara,

Materialul lemnos nu este "nepurtator"de tva. Conform art.160 din CF, materialul lemnos este supus masurilor de simplificare, beneficiarul fiind obligat la plata taxei prin mecanismul taxarii inverse.

In conditiile in care doriti sa efectuati livrari pentru care locul livrari este considerat a fi in strainatate, va trebui sa va inregistrati in scopuri de TVA potrivit art.153, alineatul 1 din CF.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa gabriolet gabriolet Buna ziua, doresc sa ma lamuriti in legatura cu o problema . Detin de scurt timp un depozit de material lemnos(lemn de foc), si vand lemn catre primarii si ... (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Societati in faliment georgix georgix va rog sa-mi spuneti : se aplica taxare inversa la societatile aflate in faliment????????? multumesc!!!!! (vezi toată discuția)