avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aspecte legate de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aspecte legate de succesiune

Am si eu o intrebare daca nu am facut succesiunea la un apartament persoana care are partea mai mare din ea poate sa o vanda unuia din copii?Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: Teodor Dobrean , Notar 19:55, 2 Iulie 2013
In caz ca persoana decedata figureaza in act, nu poate sa faca o instrainare.
doresc sa va intreb. cine sunt proprietarii? au fost sot si sotie?
- in cazul in care este vorba de coproprietate in indiviziune pe cote parti, detinatorul cotei parti respective poate sa isi instraineze cota insa nu intregul imobil.
- daca apartamentul a apartinut a 2 soti si unul din ei a decedat, atunci pana nu se va dezbate succesiunea dupa defunct nu se va putea vinde respectivul apartament.

Cu respect,
Teodor Dobrean - Notar Public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament unul din proprietari a decedat lattakia lattakia Buna ziua, Voi relata pe scurt cazul si apoi voi formula intrebarile. Este vorba de un apartament cumparat de doua persoane, cuscre. Deci pe actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire , drept de vanzare! Pishpirel Pishpirel Va salut. Intrebarea mea este : Daca sunt trecut ambii soti ca proprietari la apartament si au 5 copii, iar unul a decedat celalalt poate sa vanda ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)