avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... prejudicii din cauza si in timpul exercitarii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

prejudicii din cauza si in timpul exercitarii atributiilor de serviciu

V-as ruga sa-mi spuneti si mie prin ce lege suntem aparati noi,functionarii publici , de injuriile care n-i se aduc de unele persoane,persoane care ,dupa aia se pling ca noi vorbim urit cu ei si noi suntem cei luati la"11 metri"de sefi,fara nici o dovada din partea respectivei persoane,dar nici din pareta noastra(ca am fost agresati verbal,injurati).Am patit-o nu o data si as dori sa stiu cum ma pot apara.Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: papiu , utilizator 08:01, 16 Martie 2009
Injuriile din partea cetatenilor sunt atrase de proasta organizare a multor servicii din institutiile publice, de plictiseala afisata de functionari cand discuta cu cetateanul, de cozile la care sunt cetatenii obligati sa stea pt a rezolva ceva, de tupeul dovedit primind indivizi "peste rand”, de informatiile trunchiate primite de la functionar din varful buzelor... Mai continui?
Eliminand toate aceste neajunsuri – unele prin cereri adresate sefilor, altele prin schimbarea atitudinii – nu veti mai suporta injurii...
Sau, cereti numele si adresa persoanei care va jigneste sau striga la dv pt ca nu i-ati oferit o informatie completa si a stat de 3 ori la un rand de un km, apoi chemati-o in judecata pt ca v-a insultat...
Omul a solicitat ceva.prin regulament aveti obligatia sa-i raspundeti,nu sa-l jigniti. Nu procedati corect dle.trope_doi. Chiar cine apara functionari de astfel de oameni.
Hm! Am oferit solutia pt a rezolva "cazul” impotriva unei singure persoane: identificarea si chemarea in judecata...
Ce se face insa, cand striga o multime? Rezolvarea o cunosc toti functionarii publici: cheama jandarmii si cei care vocifereaza s-ar putea alege cu amenda pt tulburarea linistii publice!
Sefii ar trebui sa isi apere subalternii – adica, statul, in general; nu?
Daca stiti o alta rezolvare, de ce nu o expuneti?
Am vazut functionari care zambesc oricui e in fatza "ghiseului” si care isi pastreaza calmul chiar daca se arata unii nemultumiti de organizare: functionarul acela stie ca vina proastei organizari o au, de regula, sefii si ii inteleg pe oamenii nemultumiti si nu se simt jigniti de unele "injurii” pt ca sunt constienti: sunt vorbe spuse la mania de moment... Daca unii pot, inseamna ca pot toti – doar sa vrea!
Apoi, a ilustra o stare de fapt nu inseamna a jigni pe cineva... :hm:
D-le trope_doi,cred ca esti una din acele persoane care vorbeste in necunostinta de cauza,una din acele persoane care nu se gindeste decit la el ,deci un EGOIST.Ii pling pe cei a caror sef esti ,sau daca nu e cazul(spre binele omenirii),imi pare rau pentru familia ta ,a carei cap presupun ca esti (sau nu).CU RESPECTUL CARE NU S-AR CUVENI=#-o
Cum spuneti dv, dna papiu…
Dar am oferit variante posibile de rezolvare… Nu aceasta ati dorit?
Deci:
1. Sa intelegeti ca si oamenii aflati de partea cealalta a “ghiseului” au dreptate si nervi…
2. Sa reclamati situatia la sef, pt o mai buna organizare a muncii.
3. Sa identificati persoana care va aduce injurii si sa o actionati in judecata.
4. Sa chemati jandarmii cand situatia scapa de sub control.
Daca cineva mai cunoaste o solutie legala pt a se rezolva problema cu injuriile ce se aduc anumitor functionari ar trebui sa va informeze.
Oricat as vrea sa scriu ca lucrurile stau altfel nu e posibil – daca n-as avea dreptate dv nu ati fi intrebat aici despre cum rezolvati problema celor nemultumiti...
Asa cum v-ati adresat mie o faceti si cu cei care au treburi unde lucrati dv? :hm:
Cu acelasi respect... :surrender:

Alte discuții în legătură

Incadrare penala fapta viorelv viorelv Va rog să-mi răspundeți la ce infractiuni poate fi incadrata o persoana care injura si ameninta cu bataia un politist in exercitarea serviciului, daca acea ... (vezi toată discuția)
Cursuri perfectionare alexandru andra alexandru andra Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa faca propunerea de trimitere la un curs de pregatire profesionala a functionarilor publici, deoarece la institutie ... (vezi toată discuția)
Sesizare comisie disciplina Darius M Darius M comisia de disciplina poate fi sesizata de catre cineva din afara institutiei? de catre un nemultumit de activitatea unui functionar? (vezi toată discuția)