avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cursuri perfectionare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cursuri perfectionare

Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa faca propunerea de trimitere la un curs de pregatire profesionala a functionarilor publici, deoarece la institutie noastra se merge care cum poate.As vrea baza legala.
Legal toti functionarii publici pot beneficia de cursul de perfectionare, conform Legii 188/1996
Art. 51, alin. 1 din Legea nr. 188/1999:
"Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa prevada in bugetul anual propriu sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor de perfectionare a functionarilor publici organizata la initiativa ori in interesul autoritatii sau institutiei publice."

Art. 53 din Legea nr. 188/1999:
"Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa comunice anual Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in conditiile legii, planul de perfectionare profesionala a functionarilor publici, precum si fondurile prevazute in bugetul anual propriu pentru acoperirea cheltuielilor de perfectionare profesionala a functionarilor publici, organizate la initiativa ori in interesul autoritatii sau institutiei publice."

Din lecturarea sectiunii a 3-a din Legea nr. 188/1999, sectiune intitulata "Perfectionarea profesionala a functionarilor publici", veti trage o singura concluzie: prin dispozitii imperative (obligatorii) legiuitorul a impus institutiilor publice sa asigure anual perfectionarea profesionala a functionarilor publici.
Perfectionarea profesionala este un drept al functionarilor publici, si reprezinta o obligatie pentru institutii sau autoritati publice.
Propun sa faceti in scris o solicitare si sa asteptati sa va raspunda ca nu sunt fonduri dupa care sa le justificati cu exemple cine si cand a participat. Sa ne scrieti ce ati rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri pentru functionarii publici adabia adabia In institutia noastra cursurile pentru functionarii publici sunt conditionate, in sensul ca cei care au fost la cursuri de perfectionare in anul 2008 nu vor ... (vezi toată discuția)
Perfectionarea functionarului public Justitiarul711 Justitiarul711 Conform art. 53 din Legea 188/1999 Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa comunice anual Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in ... (vezi toată discuția)
Plata transportului la cursurile de formare profesionala andreea1975 andreea1975 Buna ziua! As dori sa aflu un raspuns la urmatoarea problema:lucrez intr-o primarie de provincie iar anual angajatii sunt trimisi la cursuri de formare ... (vezi toată discuția)