avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instigare si complicitate la infractiunea de abandon ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instigare si complicitate la infractiunea de abandon de familie

am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon mandat postal,doarece fostul sot nu se afla in tara la momentul respectiv si peste tot apare scrisul ei.ea este cea care apare in contractele lui de munca ca si persoana de contact.ea este cea care a cumparat masina fostului sot dupa partajul bunurilor noastre tocmai pentru a nu mai avea nimic pe numele lui fostul sot si ptr a nu putea fi executat.am primit si de la executor o informare prin care spit spune ca acesta nu are bunuri mobile sau imobile pe numele sau.niciodata fostul sot nu a depus la parchet ,politie sau instanta extrasul de cont in care ii sunt virate drepturile salarile.banii sunt incasati cu siguranta in conturile concubinei.parchetul nu a fost interesat sa afle unde ii intra banii fostului ptr munca prestata au spus ca este suficient faptul ca firma intermediara prin care acesta voiajeaza a trimis adeverinta cu perioadele lucrate si salariul sau diurna obtinuta.credeti ca va fi posibil ca politia sa ceara cercetarea conturilor concubinei in situatia descrisa mai sus?daca se dovedeste ca banii lui intra in contul ei(practic sumele de bani care trebuiau platite ca si pensie de intretinere minorei intra in conturile acestei domnisoare) o pot actiona pe aceasta pentru recuperarea sumelor datorate de fostul sot?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 14:17, 10 Noiembrie 2014
Doamna,
1. fiti realista si analizati speta din prisma fostului sot, doar ati fost casatorita cu el. In timpul casatoriei, banii castigati de el intrau in contul dv, al sotiei? Nu prea cred. Tind sa cred ca intrau intr-un cont al lui la care aveati acces si dv. sau va dadea el bani. Ati recunoscut faptul ca in timpul casniciei veniturile dv au fost incomparabil mai mici fata de cele ale sotului, deci logic ca banii din care ati construit casa in timpul casniciei au provenit in mare parte din banii casigati de el, doar nu ati platit constructoriii si materialele cu \"munca dv in gospodarie\". Ati mai specificat faptul ca, desi avand venituri mici, ati solicitat ca la partaj sa primiti 1/2 din bunuri, tocmai datorita faptului ca v-ati ocupat de gospodarie si copil. Ei in conditiile astea, fostul sot, desi a adus bani mai multi in casa, a pierdut casa la partaj. Plecand de la proverbul \"cine se frige cu ciorba, sufla si-n iaurt\" credeti ca se risca fostul sa-si incaseze veniturile in contul \"concubinei\"? Ce garantie are el ca nu-l va lasa si ea fara banii munciti? De unde atata mare incredere intr-o persoana de care nu este legat legal in nciun fel?

2. pe de alta parte, plata unei obligatii banesti poate fi facuta de orice persoana interesata sau neinteresata. In cazul de fata, ce interes are \"concubina\" sa va plateasca dv suma datorata de fostul sot cu titlu de pensie? Niciunul. Faptul ca ea este trecuta ca si persoana de contact in contractele de voiaj ale fostului sot nu o subroga in drepturile si obligatiile fostului sot nici in relatiile cu angajatorul, nici cu terte persoane. Este o persoana de contact si atat.
Uitati-va de curiozitate intr-o agenda. Veti vedea ca pe prima pagina sunt trecute rubrici pentru date personale, date de serviciu, date de contact in caz de urgenta (nume, prenume, adresa, telefon), alte informatii. Eu, personal, port o asemena agenda in geanta, iar faptul ca am mentionat acolo o anume persoana de contact, nu inseamna ca aceasta persoana poate fi trasa la raspundere pentru obligatiile mele financiare.
Si atunci, cum vreti dv sa o trageti la raspundere pentru o obligatie care nu-i incumba? Ea plateste in numele debitorului si atat cat a mandatat-o acesta sa plateasca.
Daca sunteti nemultumita de suma pe care o primiti, aveti dovada castigurilor mai mari decat cele la care raporteaza fostul sot pensia, o puteti considera ca o plata partiala, iar pentru diferenta apelati la executor. Stiti, incepeti sa deveniti chiar amuzanta. In loc sa depuneti eforturi pentru poprirea veniturilor la angajatorul fostului sot, dv doriti sa controlati conturile concubinei. Si ati inteles gresti. Nu trebuia sa solictati poprirea conturilor firmei, ci poprirea venitului angajatului. Exista o mica mare diferenta.

3. Eu v-am mai sfatuit candva ca, din sulta pe care trebuie sa i-o achitati, sa solicitati executorului retinerea sumelor datorate cu titlu de pensie. Sulta respectiva nu ati depus-o intr-un cont, nu ati blocat contul respectiv? De ce nu ati incercat sa solicitati plata globala a pensie de intretinere, ati fi stat linistita pana la majoratul fetei..

4. Asta e off topic. Mi se pare ca prea sunteti pronita sa trageti la raspundere pe oricine intra in viata fostului dv sot. Eu sincer va recomand sa ingropati securea razboiului si sa incercati o cale de comunicare. Ati luat in calcul varianta ca si el sa inceapa sa aplice acelasi comportament agresiv fata de dv? Si o poate face lejer daca i se va nazari ca vrea custodie comuna? Sa vedeti atunci ce o sa mai stati dupa el sa va raspunda de peste mari si tari, sau veti sta pe holurile judecatoriei pentru a-i suplini acordul.... Un pic de toleranta nu strica.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
m_ella2005, utilizator
nu ati inteles nimic.ce legatura are punctul 1 deschis de dvs cu problema ridicata de mine?veniturile lui au fost mai mari decat ale mele doar in ultimii 4 ani ai casniciei nostre din cei 13.eu nu am muncit doar in gospodarie ci am lucrat cu carte de munca 12 ani din cei 13 ai casatoriei.nu stiu de unde scoateti dvs aceste aberatii acum.daca ati fi citit cu atentie postarile mele mai vechi ati fi inteles. in fine nu dezbat acum partajul dintre noi si solutia care s-a dat.am dezbatut aceste aspecte la momentul potrivit.si da ,prefara sa treaca pe numele concubinei tot decat sa beneficieze copilul de ceva.nu am spus ca are obligatie concubina sa faca plata pensiei ci doar ca ea face aceste palti efectiv si ca banii lui intra in conturile ei.ce este asa de greu sa intelegeti ca asta este adevarul?in vremea casatoriei nostre nu intrau banii lui in contul meu ptr ca nu avea motive sa isi ascunda veniturile.acum nu sunt doar eu cea care cauta sa il execute,mai sunt si banci de la care a luat credite dupa despartirea noastra si pe care nu le mai achita.ea este trecuta in contractul lui ca "ruda cea mai apropiata",avand titulatura de "iubita",exact asa apare in contractul tradus.
va mai intreb o data dvs stiti sa cititi sau cititi si intelegeti cum va convine?am spus din capul locului ca am inceput procedura de executare impotriva lui din 2012 si ca am primit raspuns de la executor ca nu am ce executa.eu consider ca am scris in limba romana nu in alta limba.
stati linistit ca nu il pasioneaza copilul,de 5 ani incerc sa ia legatura cu ea si vesnic are viroza.nu se putea face ceea ce ati spus dvs candva..am mai discutat si aceasta problema.mie mi se pare foarte simplu si logic ceea ce spuun.nu am nimic cu concubina,sunt de 5 ani impreuna,eu am o relatie de 4 ani...lucrurile sunt foarte clare din acest pc de vedere intre noi.razboiul este ptr dreptul fiicei mele...atat si nimic mai mult.ce veti mai spune daca peste ceva timp am sa vin sa va scriu aici ca intradevar banii lui intra in contul ei?
desirelia75, utilizator
eu cred ca va pierdeti vremea si doar doriti sa o sicanati pe cocncubina fostului sot... acest demers nu va avea nici o fnalitate, fiindca din ce spuneti reiese doar ca respectiva doamna are doar rolul de intermediar cu privire la pensia alimentara... cel mai bine ar fi daca doriti sa obtineti o ajustare a acesteia, sa apelati la un mediator si sa negociati acest lucru cu fostul sot.... fiindca daca plangerea d-voastra nu va fi intemeiata, riscati un denunt calomnios si s-ar putea sa fiti buna de plata... asa ca va recomand sa bagati "cutitele" in teaca si sa incercati cu vorba buna sa ajungeti la o intelegere, care sa fie in interesul minorului si nu o vendeta personala...
Daca sotul dvs ar declara "nu pot sa platesc pensia pentru ca "iubita" a pus lacat pe banii mei" atunci ati putea sa va indreptati impotriva ei.

Lucrurile nefiind de aceasta natura incercati sa va indreptati catre sursa banilor.

In momentul de fata sunteti in situatia in care Vasile are sa va dea 1000 de lei dar el ii da tot venitul propriu lui Gheorghe cu indicatia sa va dea Gheorghe dvs 100 de lei in numelel lui Vasile. Nu cred ca exista o lege care sa-l oblige pe Gheorghe sa va dea si restul de 900 de lei din banii care sunt acum ai lui (chiar daca moral Gheorghe e un ....). Asa ca tot ce puteti face este sa va recuperati banii inainte ca ei sa ajunga la Vasile.
mirebire, utilizator
va mai sugerez o cale ,automat imbarcarile se inscriu la autoritatea navala,in caz ca avocatul dvs poate obtine un ordin judecatoresc sa aveti o copie a foii matricole si ale contractelor doveditoare ,un argument in plus sa confruntati cu adeverinta emisa de agentia de crewing .retinerea din salariu de baza cred ca este incorecta .cu siguranta declaratia de venit nu e reala ..sunt slabe sanse dar cam asta e .cat despre virarea banilor in cont compania vireaza bani in orice cont cu oricine titular declarat de angajat -aici nu aveti ce face .totusi cum justifica sotul sumele remise ? pe baza de chitanta semnata de dumneavoastra ?o alta forma de constrangere poate fi cererea in procesul de urmarire pentru ndatorii de a i se restricitona accesul in strainatae si dac obtineti atunci trebuie sa plateasca ,altfel nu mai castiga .

Alte discuții în legătură

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati? desirelia75 desirelia75 este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati catre reprezentantul legal al ... (vezi toată discuția)