avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi apa

unde pot contesta o decizie a asoc de propietari?la ultima factura a intretinerii pierdeile de apa au fost impartite pe 4 -5 ap care nu au raportat index apom(am 10 mil de plata desi am anuntat asoc ca de 1luna nu locuieste nimeni in gars iar cu platile sunt la zi)ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 00:09, 14 Iulie 2013
pt adriantot-----multumesc!ma repet-----am achitat la zi factura pe mai---de la 1 mai nu locuieste nimeni in gars.la verif apom din 13 -14 iunie nu eram in localitate!verbal presedintele a explicat cam asa======are asoc pierderi mari la apa pe care lunile ant le-a impartit la toti locatariidar acum doar la cei 2 care nu au fost la verificari!ce se poate face?explcatie......cind radet va rezolva defectiunile(anuntate deja )va veti recupera banii!ieri a fost administratora a verif apom si bineinteles indexul era acelasi din mai!raspuns verbal----n-ar trbui sa platiti cele 10 mil dar nu cred ca dna casiera e dispusa sa refaca actele,nu are nici timp si nici solutie contabila!daca tot stiau de defect radet-ului de ce nu si-au trecut ei (pres,adm,casier)pierderile mai ales ca stiau????ca se vor recupera banii de la radet!raspunsul nu-l astept de la pres(am facut contestatie scrisa semnata si de adm pt conf index real)ci de la voi!unde pot reclama fara bani multi si ni timp perdut(sunt pen medical)va multumesc celor ce-mi puteti da un sfat
Sa mai incerc o data!
Atata timp cat dvs. ati fost cu plata la zi, mai mult ati anuntat ca incepand cu data de 01.05.2013 nu mai locuieste nimeni in apartament (notificare scrisa), apoi verificarea indecsilor de catre administrator - nu trebuie sa va faceti probleme. Lasati-ii sa va repartizeze pe lista de plata orice suma vor dansii. Dvs. ati contestat aceste sume, iar as. prop. va gasi metode, mijloace si timp pentru a remedia situatia. Pe viitor, in lista de plata, suma respectiva va ramane pe rubrica ”restante intretinere”, suma pe care dvs. nu o veti achita niciodata. Este greseala as. prop. si tot as. prop. va remedia situatia.
Nu uitati ca raspunsurile noastre nu va rezolva situatia. Noi putem doar sa va dam niste sfaturi. Daca va vor fi de folos, cu atat mai bine!
multumesc!oricum nu voi plati ac suma!cine a trecut-o va gasi solutia!cred ca nici sa umblu pe drumuri(tribunl)nu se merita !ne mai auzim ....peste cateva luni!inca o data multumira a.g.
marcela55 a scris:

unde pot contesta o decizie a asoc de propietari?la ultima factura a intretinerii pierdeile de apa au fost impartite pe 4 -5 ap care nu au raportat index apom(am 10 mil de plata desi am anuntat asoc ca de 1luna nu locuieste nimeni in gars iar cu platile sunt la zi)ce pot face?


Daca este vorba despre o hotarare a adunarii generale, o puteti contesta in justitie.

Legea nr. 230/2007, art. 26:
,,Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.”

CCR, prin Decizia nr. 670/2011, a constatat ca sintagma " de la adoptarea acesteia" este neconstituţională.


Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
ContSters233678, utilizator
Da, se inlocuieste cuvantul adoptat cu comunicat.
Hotararile AG se comunica cumva la o data imediat urmatoare adoptarii, asa ca 45 de zile de la comunicare.

Alte discuții în legătură

Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)
Index apometre ciancu ciancu As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa ... (vezi toată discuția)