avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensie

Am depus odata cu dosarul de pensionare si documente care atesta ca o anumita perioada am fost incadrat i grupa a II-a de munca.Casa de pensii mi-a respins documentele pentru incadrarea in grupa a a II-a pe motiv ca functia indeplinita de mine nu are legatura cu grupa de munca.Este corect?este legal?este ca asa vor ei?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:06, 7 Iulie 2013
Solicitati raspuns scris din partea casei judetene de pensii, daca nu ati primit decat raspuns verbal.
Daca functia indeplinita de dvs. nu avea legatura cu grupa de munca, firma unde ati lucrat nu trebuia sa va elibereze adeverinta si in aceste conditii firma poarta raspunderea juridica.
Adeverintele depuse la casa teritoriala de pensii trebuie sa fie emise de catre firma unde ati lucrat cu respectarea formularului din anexa 12 si/ sau anexa 13 (in functie de perioada lucrata) la Normele de aplicare a legii pensiilor publice aprobate prin HG nr. 257/ 20.03.2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca adeverintele sunt completate corect si casa de pensii refuza sa le ia in calcul, puteti sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specialitatea contabilitate - asigurari sociale si/ sau in specialitatea protectia muncii (dupa caz). Nu se platesc taxe de timbru, doar cheltuieli de judecata (onorariu expertiza, onorariu avocat, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nominalizare conf. hg1223/1990 RotilaOvidiu RotilaOvidiu Buna ziua, Tatal meu doreste sa se pensioneze dar a intampinat o problema. De la firma la care a lucrat in perioada 1984-1985 a primit adeverinta conform ... (vezi toată discuția)
pensie grupa a ii a de munca Magdalena Solomon Magdalena Solomon Daca am lucrat 13 ani in Grupa a II a de munca ,casa de pensii poate sa nu tina cont de ea motivant ca functia de impegat de miscare auto nu este munca grea? (vezi toată discuția)
Grupa de munca Annesapa Annesapa In perioada 01.01.1976 - 31.12.1989 am lucrat intr-un institut de cercetare-proiectare in calitate de tehnician proiectant. Pentru aceasta perioada mi s-a ... (vezi toată discuția)