avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Maternitate

Buna-ziua as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva si anume:sunt in concediu pt ingrijirea copilului bolnav de la 5 la 6 ani si as vrea sa mai fac un copil ,as vrea sa stiu daca o sa beneficiez de indemnizatie de maternitate pt al 2-lea copil daca intru din concediul pt ingrijirea copilului bolnav in concediu de maternitate si daca pe aceasta perioada mi suspendat contractul de munca.
Multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra
Cel mai recent răspuns: carmencj , utilizator 13:16, 5 Iulie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Concediul pentru ingrijirea copilului bolnav este si el un concediu medical asa ca acea perioada este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. - Orice concediu medical (inclusiv cel de maternitate) duce la suspendarea de drept a contractului individual de munca (CIM).
- Suspendarea CIM nu inseamna incetarea lui.
- Suspendarea CIM inseamna ca dvs. sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu (primiti numai indemnizatia pentru concediile medicale).
- Acelasi lucru se intampla si in cazul CCC.

multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal pfa ramonika1122 ramonika1122 Buna ziua! am un pfa de mai multi ani, am platit la casa de sanatate 0,85% pt concedii si sunt insarcinata in 7 luni. As vrea sa intru in concediu prenatal ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie student MadalinaMadd MadalinaMadd Daca sunt studenta anul 2, sunt insarcinata si voi ingheta anul, dar asta insemnand sa termin si cel de-al 2-lea semestru, pot primi indemnizatie pt cresterea ... (vezi toată discuția)