avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de comodat / drepturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de comodat / drepturi

Buna ziua.
Printr-un contract de comodat ce drepturi revin celui ce va fi utilizator?

Aici m-ar interesa daca proprietarul de drept poate sa strice acest contract si sa isi ia autoturismul inapoi. Vreau sa fac acest contract pe perioada nedeterminata sau 10 ani.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:28, 5 Iulie 2013
De regula contractul de comodat poate fi reziliat inainte de termen pentru nerespectarea obligatiilor celeilalte parti.

Obligatiile comodatarului sunt următoarele:

a) să conserve bunurile, adicã sã se îngrijeasca de ele ca un bun proprietar;

b) să foloseascã bunurile conform destinatiei lor;

c) sã restituie bunurile la termenul stabilit prin prezentul contract comodantului, reprezentantului sãu ori mostenitorilor sãi.

3.2. Obligatiile comodantului sunt următoarele:

a) să nu-l împiedice pe comodatar sã folosească bunurile pânã la termenul stabilit;

b) să restituie comodatarului eventualele cheltuieli efectuate pentru conservarea bunurilor;

c) să plătească despãgubiri civile comodatarului pentru viciile pe care le cunoaste, dar nu le-a adus la cunostintã comodatarului;

Dar trebuie sa analizati cu atentie clauzele contractuale pentru a vedea caror riscuri va supuneti
Se poate face un contract de comodat fara sa implice clauze? (proprietarul este de acord sa nu fie trecute clauze).
Mai pe scurt , iau autoturismul cu o suma si fac acest act pentru a ocoli taxa care este exagerata (este valoare masinii).

1.Fara clauze si obligatii.
2.Sa fie pe perioada nedeterminata.

Din cate observ acest act se face doar pe buna credinta intr-un fel , daca proprietarul vrea sa iti "faca un bine" ramai si fara bani si fara masina. #-o
In principiu puteti face un contract sumar, fara clauze suplimentare dar ambele parti raspund, au drepturi si obligatii potrivit Codului Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract comodat mi_ta mi_ta Buna seara, va rog frumos daca aveti si imi puteti da si mie un model de contract de comodat pe care sa-l intocmesc intre o persoana fizica si aceeasi persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - prevederi Costica33 Costica33 Va multumesc anticipat pentru ajutor. Vreau sa fac un contract de comodat pentru firma mea si 1. am nevoie de fraza standard prin care pot stipula cat la ... (vezi toată discuția)
Dilema intr-un contract de inchiriere ganesh ganesh Faptele ; intr-un contract de comodat , un proprietar , persoana fizica, da cu titlu gratuit un imobil unei agentii imobiliare (in care proprietarul este ... (vezi toată discuția)