avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire datorii de catre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire datorii de catre copii

Buna ziua

Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie?

Pensionarul nu are bunuri imobile, nu are mai nimic in bunuri mobile, doar o pensie din care se face poprirea. Are 2 copii si locuieste cu unul din copii, care il ingrijeste.

Sunt obligati copii sa preia plata datoriei? In ce cuantum fata de ce platea tatal?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:54, 5 Iulie 2013
Nu e necesar sa renunte la mostenire, daca ziceti ca nu sunt bunuri( active) , nu raspundeti personal pt datoriile decedatului( pasive).
art 1114 Mostenitorii legali si legatarii universali sau cu titlu universal raspund pentru datoriile si sarcinile mostenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proportional cu cota fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire credit al unui decedat fără bunuri Ferencz Alexandru Ferencz Alexandru Buna ziua,dupa moartea tatalui eu si mama mostenim doar un card de credit,am fost la banca si mi-sa spus ca trebuie achitat.Asa este chiar daca mama este cu ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata datorii ruda decedata decs decs Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat la sfarsitul anului trecut. Din pacate, intre momentul decesului si ... (vezi toată discuția)
Există diferentiere între datoriile mostenite? --clau-- --clau-- Dacă pasivul moștenit provine din datoriile unui defunct la fisc înseamnă că se plătesc de către moștenitori chiar dacă nu există active in ... (vezi toată discuția)