Buna seara!Am situatia urmatoare:Familia noastra e compusa din 2 membrii:mama si fiica(doar atat!)Mama,pe 10 aprilie2013 a semnat un contract de comodat cu o firma(ea crezand ca contractul de comodat =cont.inchiriere), persoana spunandu-i ca-i plateste chiria din momentul cand va incepe activitatea si dupa o renovare pe care spunea ca o va incepe in cateva zile. Pana astazi 5 iulie nu s-a intamplat nimic, nu a mai dat nici un semn de viata!Atat eu cat si mama suntem convinse ca acea persoana nu are intentii serioase si oneste. Ca atare,dorim sa anulam,sa rezilem acel contract.As mai adauga ca nu a semnat acel contract la notar,nu l-a inregistrat nicaieri.La fel,as mai adauga ca imobilul a apartinut si tatalui meu care a decedat in urma cu 2 ani si dupa care nu am facut succesiune.Ca atare, mama,singura care a semnat, nu este unica proprietara,eu,fiica,cea dea doua proprietara nu am semnat.Am mai inteles ca acum,conform noului cod civil,contractul de comodat e lovit de nulitate intr-o proportie mare.Asa stand lucrurile, credeti ca pot anula acel contract atat de pagubitor pt noi,si daca da,cum?Abuzez de bunavointa dv si mai vin cu o intrebare:cine are obligatia sa inregistreze un contract de comodat si unde?Multumim mult de tot!
Este un act sub semnatura privata, care poate fi desfiintat in instanta sau pe cale amiabila. Fiind o liberalitate, mama dvs nu poate numai dansa sa incheie acest contract. Notificati societatea urmand sa vedeti ce veti face mai departe.
Notificati atat dvs, cat si mama acea societate pt rezilierea amiabila a contractului datorita nerespectarii obligatiilor contractuale, in caz contrar adresandu-va instantei solicitand pe langa contravaloarea cheltuielilor de folosinta si daune.
Ar fi bine ca notificarea sa fie facuta printr-un avocat sau executor judecatoresc.
Succesiune
MMPB
Buna seară!Mama mea a dezbătut succesiunea cu frații ei în urmă bunicilor,Cu trei dintre frați au căzut de acord asupra succesiuni dar al parteulea ... (vezi toată discuția)