avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... falimentul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

falimentul

IN CAZUL IN CARE O SOCIETATE COMERCIALA DECLARA FALIMENT, IN CE CONDITII SE POT RECUPERA SALARIILE RESTANTE PE CARE ACEASTA LE DATOREAZA ANGAJATILOR SAI?
CARE SUNT CAILE DE PREVENIRE A PIERDERII SALARIILOR NEPLATITE DE LUNI DE ZILE?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:50, 12 Martie 2009
Creantele reprezentand salarii vor fi inregistrate din oficiu decatre administratorul judiciar/lichidator in tabelul de creante.Conform legii 85/2006 privind procedura insolventei la sedintele adunarii creditorilor pot participa si 2 delegati ai salariatilor .
Conform Legii 85/2006 privind procedura insolvenţei, salariaţii au calitatea de creditori, fără a depune personal declaraţiile de creanţă, iar creanţele salariale sunt înregistrate din oficiu de administratorul judiciar/lichidator.
Codul muncii
Articolul 156
Salariile se platesc inaintea oricaror alte obligatii banesti ale angajatorilor.

CCMUNN 2007-2010
Articolul 48
(1) Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale unitatii.
(2) In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, iar drepturile lor banesti constituie creante privilegiate, urmand sa fie platite integral, inainte de a-si revendica cota-parte ceilalti creditori.

De asemenea, consultaţi şi Legea 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale.
(Mi-e teamă că, în ciuda atâtor garanţii, proceduri şi protecţii, salariaţii vor rămâne tot fără banii integral recuperaţi...)
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
klewos, utilizator
"a_k" are dreptate! Eu sunt intr-o asemenea situatie si nu mi-am recuperat nci un leu de 5 ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)
Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)