avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata

In anul 2004 am facut un credit pentru a-mi imbunatati locuinta.Am dus o copie a cartii de identitate a sotului meu, el nesemnand acel contract.E posibil sa fi semnat eu pentru el-la acea vreme se mai putea face asta. In 2007, am refinantat creditul, iarasi fara a fi prezent sotul meu, de aceasta data banii obtinuti, i-am folosit in amenajarea unui imobil al fiului meu care cumparase un imobil la rosu. cu credit ipotecar, ipoteca fiind imobilul respectiv.
In prezent nu am mai putut achita ratele la creditul meu, si astept o executare silita. Mentionez ca eu impreuna cu sotul meu , nu avem bunuri comune.El detine impreuna cu mama sa , o locuinta.Santem amindoi pensionari.
Cum credeti ca se va face executarea de catre banca? Un divort l-ar salva pe sotul meu de participare la executare silita?
Referitor la creditul ipotecar al fiului meu, care se afla acum in faza de vindere la licitatie a imobilului ipotecat, credeti ca eu pot sa fac contestatie de impiedicarea vanzarii la licitatie , facand dovada ca creditul meu l-am folosit in amenajarea imobilului ipotecat?
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 11:33, 10 Iulie 2013
Sa intelegem ca acest credit a fost luat pe numele ambilor soti, avand in vedere ca ati putut semna si pentru sotul dumneavoastra. Atat dumneavoastra cat si sotul dumneavoastra ati devenit codebitori obligati solidar la plata creditului. Acest lucru inseamna ca daca unul dintre dumneavoastra nu plateste creditul, banca se poate indrepta catre celalalt pentru intreaga suma.

Avand in vedere ca dumneavoastra nu aveti bunuri comune cu sotul, toate bunurile ii apartin si deci vor fi executate de catre banca. Un eventual divort nu l-ar proteja, tinand cont de faptul ca ale dansului sunt bunurile. Apartamentul va fi executat silit, tinandu-se cont insa de partea mamei. In ambele cazuri, se poate pune poprire pe pensie.

In ceea ce priveste imbunatatirile aduse apartamentului fiului dumneavoastra, ele nu sunt motiv de a impiedica o executare silita a acelui apartament. Ati fi putut eventual sa il dati in judecata pentru a va recupera investitia (bineinteles ca nu se doreste acest lucru).
Contractul de imprumut este pe numele meu.Sotul nu apare trecut nicaieri.
De ce v-a trebuit buletinul dansului? Sigur nu apare? Ar fi bine sa nu apara, nici macar la girant. Atunci inseamna ca singura raspunzatoare sunteti dumneavoastra. Deci numai poprire pe pensie, nu are cum sa execute un apartament care nu este al dumneavoastra.

Nu este necesar un divort, pentru ca nu aveti ce sa impartiti.
Sigur creditul este doar pe numele meu.Nu stiu de ce mi a cerut buletinul sotului, important este ca el nu e trecut ca imprumutant, iar daca sa zicem ca eu am semnat in numele lui , sotul meu e hotarat sa dea banca in judecata pentru fals si sa ceara anularea contractului.
Ar trebui sa va dea pe dumneavoastra in judecata pentru fals (nu banca), intrucat nu banca i-a "falsificat" semnatura.

Cel mult banca ar putea fi sanctionata pentru acordarea unor astfel de credite (nu pentru fals). Cu toate acestea, nu are efect asupra obligativitatii achitarii creditului.

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament! MeryPoppins MeryPoppins Sotul este girant la un credit ipotecar pentru apartamentul fiului nostru cel mare,Creditul fiind in franci elvetieni. Avand in vedere ca francul a ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)