avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu?!

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul unui politist care i-a spus unei persoane sa recunoasca o fapta pe care n-o comisese el, pentru a putea beneficia de reducerea pedepsei cu 1/3 pe langa cealalta dovedita. I s-a spus ca nu poate beneficia de reducerea pedepsei numai daca le recunoaste pe amandoua, ce-a de-a doua fiind de natura diferita fata de prima. El a recunoscut si fapta pe care n-o comisese.
Da, simpla recunoastere a faptei se poate dovedi insuficienta daca nu exista si alte probe in acuzare.

Recunoasterea faptei pentru a beneficia de prevederile art 320 ind 1 CPP nu trebuie facuta in faza de urmarire penala ci in faza de judecata.
Ceea ce a spus politistul este valabil pentru faza de judecata.

Persoana nu a fost asistata de avocat atunci cand a fost audiata?

Despre ce infractiuni este vorba?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Persoana nu a fost asistata de avocat atunci cand a fost audiata?

Despre ce infractiuni este vorba?

Rectific; zice ca avocatul din oficiu l-a sfatuit sa recunoasca si infractiunea de care nu se facea vinovat (furt calificat - cumparase niste motorina care s-a descoperit ca fusese furata) pe langa cea care era adevarata "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis si uz de fals".
Cum poate un avocat, fie el si din oficiu, sa te sfatuiasca sa recunosti o fapta pe care n-ai comis-o propriu-zis, pentru a putea, zice el, beneficia de reducerea pedepsei cu 1/3?
Daca nu poate dovedi ca motorina gasita asupra lui a fost cumparata, cum ar putea cineva crede ca nu e furata?
Nu poate fi vorba de abuz in serviciu in nici un caz.
Persoana de la care a cumparat-o, a confirmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de talharie dark_maria87 dark_maria87 Buna ziua! Am si eu o problema: am un preten care a savarsit aceasta infractiune dar este pentru prima data. Daca reusesc sa conving victima sa-si retraga ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa talharie??? dia2120 dia2120 acuzatie talharie,comisa de 2 pers. daca instanta ii vor gasi vinovati,care ar putea fi pedeapsa minima pt unul din ei,fara antecedente,cu probleme psihice? (vezi toată discuția)
Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)