avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia impotriva violentei in familie...Va rog, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia impotriva violentei in familie...Va rog, ajutati-ma!

Buna ziua!In speranta ca voi gasi un raspuns care sa ma ajute pe mine si pe fetita mea sa iesim din situatia dificila prin care trecem voi spune problema noastra.Noi doua locuim in aceeasi casa cu tatal fetei mele,respectiva casa fiind proprietatea mea si a tatalui fetei mele in diviziune de cota de 1/2 pentru fiecare.Tatal fetei mele este alcoolic,foarte violent verbal provocandu-ne traume atat fetei mele cat si mie...am anuntat in nenumarate randuri Politia dar in afara de a-i da o amenda nu s-a intamplat altceva nimic,iar respectivele amenzi cum el nu le plateste deoarece nu are niciun loc de munca s-au atasat la impozitul casei.Am incercat sa vand casa ,dar el nu este de acord si atunci nu pot vinde.M-am documentat putin si am aflat ca eu nu pot beneficia de Legea impotriva violentei in familie pentru ca nu-s cununata legal cu el,dar fetita poate beneficia fiind recunoscuta de el.Am ajuns la capatul puterilor si nu mai pot sa suport suferinta fetitei mele care este permanent speriata ca intr-o buna zi ma va omori tatal ei...acesta de cate ori vine beat sparge geamuri,vesela si repeta ca ma va omori,iar noi ne incuiem si anuntam Politia,acest lucru fiind in zadar(a fost luat cu,catusele la maini fiind violent si cu politistii,dar l-a dus la sectie,i-a dat o amenda si apoi i-a dat drumul acasa).Am omis sa va spun ca nu avem unde ne duce pentru ca parintii mei sunt decedati ,iar salariul meu de bugetar nu este de ajuns pentru a sta cu chirie,iar fetita mea are 11 ani.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns cum sa pot iesi din aceasta situatie...cum ii pot forta mana sa fie de acord sa vindem casa,deoarece creierul lui e tot mai afectat de alcool si este din ce in ce mai violent.Va rog inca o data sa ne ajutati!Va multumesc anticipat!
Trebuie sa raspunzi la fel,comportamentului acestui individ.Legea e mult prea permisiva in ziua de azi,cind orice betiv este exonerat de obligatii.
@vulpita24 - cum isi dau seama cei de la spitalul de nebuni ca omul e "NEBUN MINTAL"; doar pe baza acelor declaratii? eu ma cam indoiesc dar daca ati avut o experienta de acest gen, puteti da mai multe detalii?

@florin tudor - probabil ca asta o va pune si mai mult in pericol.

Cu cat citesc mai mult mult despre astfel de cazuri cu atat realizez cat de putin ne protejeaza legea. Cam multi pasi si cam mult de asteptat pana rezolvi ceva.

Pana rezolvi ceva legal - asta daca rezolvi (doar nu toti isi permit costurile), poti ajunge in groapa de N ori.

@rebecca1708 - nu-ti pot spune decat ca sunt alaturi de tine...am vazut un caz similar cu al tau deci cred ca stiu in ce teroare traiesti; poate exista si alte solutii in cazul tau pe care un domn/doamna avocat(a) ar putea sa le explice aici.
@vulpita24-multumesc pentru sfaturi...te rog spune-mi daca mai stii un caz similar care s-a putut rezolva astfel...toti vecinii mei il stiu de ce este in stare si ma indoiesc,ca ar dori sa dea declaratii...ma doare enorm ca in ultimii ani sufletele oamenilor s-au impietrit si nu-i mai intereseaza de cei de langa ei...in multe randuri ii observam cum se uitau pe geam dar nimeni nu intervenea...pentru multe persoane e mai usor sa judece decat sa incerce sa dea o mana de ajutor,spunand de ce nu pleci...si unde sa ma duc in situatia in care am un venit de 800 de lei...am incercat sa plec in strainatate sa lucrez,dar nu-mi pot lua si fetita de la inceput si atunci ei ce-i fac,unde o las,in grija cui...sufera destul din cauza tatalui ei ca sa-i mai produc o suferinta in plus...o iubesc enorm de mult,mi-am dorit-o ani de zile,am omis sa spun ca am nascut-o la 38 de ani dupa lungi asteptari si ea m-a motivat ani la rand sa merg mai departe. Si eu si fetita mea te pupam si da ,am inca si putere si incredere in mine chiar daca de multe ori simt ca ma lupt cu morile de vant.
@florin tudor-usor de spus ,dar irealizabil...daca i-as fi raspuns vreodata in acelasi mod poate ca nu as mai fi fost azi in viata...iar in ce priveste legislatia ai perfecta dreptate...cand a aparut Legea impotriva violentei in familie mi-am zis in sfarsit eu si fetita mea o sa scapam de teroare,dar m-am amagit singura...am ajuns la concluzia ca in astfel de situatii similare cu a mea trebuie sa se ajunga la ce-i mai rau (cazul celui ce si-a ucis sotia la coafor)si abia apoi se iau masuri,cand deja e tardiv.Oricum,multumesc ca ai avut rabdare sa citesti mesajul meu!
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Buna ziua, aveti mai multe parghii legale: puteti obtine evacuarea dlui din imobil, atat definitiv, cat si temporar, pe calea unei ordonante presedentiale, puteti obtine un ordin de restrictie- care este insa valabil doar 6 luni.

In plus, la procesele cu taxa de timbru mare, puteti obtine o esalonare sau o scutire de la plata taxei de timbru- avand in vedere venitul mic pe care il realizati. Exista si avocatii care va pot reprezenta pro bono (fara perceperea onorarirului) sau pentru un onorar simbolic. De asemenea, exista in unele orase diferite asociatii care va pot ajuta/oferi consiliere, inclusiv juridica, sau care colaboreaza cu avocati.
Daca imi puteti spune de unde sunteti, pot incerca sa va dau mai multe detalii, sau puteti cauta dvs pe internet cele mai apropiate asociatii.
Iti multumesc ca-mi esti alaturi!Este cumplita viata pe care o ducem...fata mea spune:Mami,nu mai vreau sa existe noapte pentru ca atunci tata vine beat si imi e tare frica de el!...sunt momente de cosmar prin care trec ,pe langa scandalurile lui,suferinta fetitei mele simt ca ma omoara...si cu toate astea este un copil minunat,terminand cls. a 4-a cu,calificativul excelent.In speranta ca voi gasi o solutie la problema mea am scris pe acest forum,insa am constatat ca iarasi ma lupt cu morile de vant si ca daca venitul este prea mic nu poti actiona in niciun fel.Solutia data de domnii avocati cu iesitul din indiviziune pe langa faptul ca m-ar costa o suma pe care nu mi-o pot permite,nu ar rezolva mare lucru pentru ca si sa presupun ca as fi avut bani,nimeni n-ar fi cumparat jumatatea mea de casa,avand baia si bucataria comuna cu un alcoolic.Sanatate si numai bine!
Va multumesc pentru ajutor!Sunt din Giurgiu(nu am scris de teama lui orasul si nici numele,dar nu cred ca ar avea cum sa afle si pana la urma nu as mai avea nimic de piedut). Va rog din suflet dati-mi solutii sa putem iesi din calvarul pe care-l traim!Multumesc anticipat!

[Nu mai postati mesaje consecutive, in acelasi mesaj va adresati tuturor, iar daca doriti sa completati un mesaj pana sa raspunda cineva, folositi functia editeaza, multumesc]
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Internare ContSters452501 ContSters452501 Daca o persoana are varsta de 22 ani,care este dreptul alteia,in special parinti, de a o interna intr un spital de neuropsihiatrie, pe motiv ca a fost pana la ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie.... Costin85 Costin85 Buna ziua,Stiu ca nu sunt singurul cu probleme de familie dar cand ai si sfaturi de la altii poti trece mai usor ,sau macar din acestea poti gasii si ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)