avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transfer pensie in alta tara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transfer pensie in alta tara

Buna ziua,

sunt interesata de un raspuns de la Dvs, referitor la o mama pensionara ce are singura fiica in Franta de 3 ani( plecata cu sotul si copilul ) si, care fiind singura ar vrea sa stea la fiica ei, unde are si adresa de domiciliu.
Intrebarea mea este, ( fiindca am vazut acolo familii ce si-au adus mama), prin ce metoda legislativa, pot sa-mi transfer pensia in Franta, la nivelul minim de acolo.
In asteptarea unui raspuns,
va multumesc si-o zi cat mai buna!
Maria
Cel mai recent răspuns: Mariaraf , utilizator 14:33, 10 Iulie 2013
Către
CASA JUDEŢEANÃ DE PENSII _______________/
CASA DE PENSII A MUNICIPIULUI BUCUREªTI

DECLARAŢIE DE TRANSFER ÎN STRÃINÃTATE AL DREPTURILOR CUVENITE ÎN CADRUL SISTEMULUI PUBLIC DE PENSII ªI ALTE DREPTURI DE ASIGURÃRI SOCIALE DIN ROMÂNIA

Subsemnatul(a) ______________________________________________________________________________
beneficiar nerezident* al sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale,
cu decizia de pensionare numărul _______________________________________________________________
şi codul personal de asigurare socială român _______________________________________________________
având domiciliul/locul de şedere obişnuită în localitatea _____________________________________________
cod _______ strada _____________________________nr. _______ bloc ____ scara ___ etaj ___ apt. _______
judeţul/provincia/departamentul/regiunea __________________ţara __________________________________
posesor act identitate seria ______ nr.____________ eliberat de ______________________________________
la data de ________________________ născut(ă) la data de ___________________________________________
în localitatea/judeţul/provincia/departamentul/regiunea ____________________________________________
fiul (fiica) lui_________________________________ şi al /__________________________________________

Solicit transferul bancar al drepturilor ce mi se cuvin din cadrul sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, în 0 EURO 0 USD 0 GBP, detaliile bancare necesare efectuării transferului bancar fiind următoarele:

Adresa completă a beneficiarului :
…………………………………………………………………………………………………..……………………………………………………….………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Numele şi prenumele beneficiarului aşa cum este înregistrat la bancă:
.………………………………………………………………………………………………………………………………..…………………….................................................................................................................................................................................................................................
Denumirea băncii beneficiarului :
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..……….……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Adresa băncii beneficiarului :
…………………….……………………………………………………………………………………………………………………………………….……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Cod de identificare bancară (BIC/SWIFT) :
…………………….……………………………………………………………………………………………………………………………….….…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Numărul de cont internaţional bancar (IBAN) :
…………………….……………………………………………………………………………………………………………………………..………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Depun în anexă documentul care confirmă detaliile bancare menţionate mai sus, precum şi actul care atestă domiciliul/locul de şedere obişnuită.
Mă oblig a anunţa, în termen de 15 zile calendaristice, Casa judeţeană de pensii/Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti cu privire la orice schimbare ce va surveni în cele declarate mai sus, în caz contrar fiind pe deplin responsabil de consecinţele inacţiunii mele.
Am completat şi am citit cu atenţie conţinutul declaraţiei de mai sus, după care am semnat.

DATA ______________ SEMNÃTURA,

* sintagma "beneficiar nerezident” desemnează beneficiarul sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, având locul de şedere obişnuită (definit în legislaţia română în vigoare drept domiciliu sau reşedinţă) pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau pe teritoriul unui stat cu care România aplică acorduri sau convenţii bilaterale de securitate/asigurări sociale care prevăd exportul prestaţiilor, respectiv domiciliul pe teritoriul unui stat care nu este membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European şi cu care România nu aplică acorduri sau convenţii bilaterale de securitate/asigurări sociale care prevăd exportul prestaţiilor.


Sursa:

[ link extern ]

[ link extern ]


[ link extern ]
Va multumesc mult ptr.promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Eu am mai stat in Fr la fiica-mea si avand pensia pe card, mi-a fost usor.
Intrebarea mea este, daca dupa acest transfer cu toate formularele completate si trimise, in Fr pensia mea va fi aceeasi, sau este echivalentul pensiei minime din Franta.
Va multumesc,
Maria
Pensia va fi aceeasi (se transforma in euro la cursul BNR din ziua in care se fac platile de la Casa de Pensii - atentie la comisioanele bancare pt ca le platiti tot dvs.+ anual trebuie sa trimiteti un certificat de viata)
Buna ziua,
va multumesc ptr.raspuns. In situatia asta, am pensia pe card si-mi este usor. Un francez mi-a dat ideea c-ar fi pensia minima acolo...ma miram si eu de ce-ar fi echivalarea pensiei minime acolo la ei( ce stat ar completa diferenta de pensie, fara sa fi avut contributie in statul respectiv!?). Cine stie ce stie francezul...
O zi frumoasa sa aveti!
Ce bine ar fi sa fie asa, toti pensionarii din Romania (cu pensii mici) s-ar muta in Franta!

Alte discuții în legătură

Transferul drepturilor de asigurari sociale in hu godspeed godspeed Un cuplu de medici ( actualmente in varsta de 50 ani)din RO emigreaza in Ungaria dupa un stagiu de cotizare de 7 ani in sistemul pe pensii RO. Obtin cetatenia ... (vezi toată discuția)
Pensie in alta tara ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Am 2 intrebari: 1.Cineva care beneficiaza aici de pensie, prin plecarea in alt stat, i se echivaleaza pensia acolo? Ce trebuie sa faca sau ce ... (vezi toată discuția)
Pensionarii romani in strainatate. vladmarian vladmarian In primul rand tin sa salut pe toata lumea si va multumesc anticipat pt eventualele sfaturi.As dori sa plec din tara cu toata familia,inclusiv parintii mei ... (vezi toată discuția)