Buna ziua. Am o problema sociala cu vecinul meu prin faptul ca geamul de la locuinta lui are vedere in curtea si gospodaria mea si datorita acestui fapt el vede toata activitatea si viata mea si a familieies mele. Deseori ma sicaneaza si imi atrage atentia ca nui convine ceea ce vede, imi adreseaza cuvinte grele ,injuraturi.De la geamul lui la gospodaria si spatiul meu locativ , nu sunt mai mult de 10 metri , ne desparte curtea mea. Pot sa/l oblig prin justitie sa scoata geamul respectiv si sa/si zideasca acel loc , in asa fel incat sa nu mai aiba acces vizual la intimitatea proprietatii mele. Pot sa/i cer despagubiri morale deoarece am fost injurat atat eu cat si membrii familiei mele dealungul timpului violandu/mi intimitatea in mod constant. Multumesc.
In aceasta discutie este vorba de case obisnuite, nu de blocuri.
Cat despre blocuri, sa fim seriosi, sunt atat de apropiate unele de altele, incat vecinii se pot vedea intre ei. Evident ca daca nu vrei sa se uite altul in casa ta, te aperi tu cum poti, cu jaluzele indeobste, nu-i pretinzi lui sa nu se uite sau sa-si zideasca ferestrele.
Da, dar sincer acum, daca zona in care stai tu este de case si nu se permite constructia mai mult de n etaje si tu vii si faci x etaje peste cele legale... legal ar fi demolarea constructiei pana la punctul legal.
Partea proasta in asta, ca aceste apartamente pot fi cumparate de oameni de buna credinta si sa vina un moment in viata sa vina cineva sa aplice legea, asa cum ar trebui facuta.
Din ce stiu eu, exista o reglementare prin care o casa nu poate fi mai aproape de gard cu nu stiu cati metri. Nu stiu exact distanta, dar poate cei de pe aici va pot raspunde. Cred ca va puteti adresa si la primarie la departamentul de disciplina in constructii, desi daca a construit casa de curand si are aprobarile de la primarie, este posibil sa fie legal sau "legal"...
Casele sunt mai vechi de 30 ani si cred ca/l pot obliga prin justitie sa/si umple golul de la fereastra pe cheltuiala lui , deoarece imi violeaza intimitatea si viata mea privata. Multumesc pt. raspunsurile anterioare. Cu stima.
Retragere acord
Diana Daisy
Bună. Vecinul si-a ridicat 1 etaj la casa. , si sa lipit de a mea...Mă rugat sa îi dau prin notariat acordul pentru nu a pierde proiectul. I lam dat. Dar ... (vezi toată discuția)