avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RIDICARE AUTO- plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RIDICARE AUTO- plangere contraventionala

Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar.
Ceea ce este revoltator nu este contraventia f. mare ci faptul ca ridicarea masinii o consider un abuz.
Intrebare: credeti ca exista sanse in instanta, de anularea PV si anularea dispozitiei de ridicare si recuperarea daunei, in conditiile in care se cheama in judecata Politia Locala?
Fapta savarsita este prevazuta de ART 143/142/OUG195/2002, insa nu am reusit sa idenfic articolele care sanctioneaza aceasta fapta. DiIn PV nu se intelege nimic!
Buna Dimineata!
La fel am patit si eu,ba chiar am oprit masina intr-o zona in care ,pe carosabil,era marcat corect loc de parcare dar pe un stalp anterior era semnul Oprire Interzisa-semn de care trecusem si nu l-am vazut,spre ghinionul meu.
Dat fiind ca in cazul meu era evidenta STAREA DE AMBIGUITATE creata de cele doua semnalizari,am facut Plangere Contraventionala la Judecatoria sector 6-Bucuresti.Aici Instanta mi-a dat dreptate si a dispus anularea P.V.de contraventie.
Politia Locala,fara sa tina cont de regulile morale si,cred eu de bun simt elementar,a facut recurs la tribunal,unde,un Complet care urma sa se desfiinteze,asa cum ne-a anuntat,a admis recursul,lasandu-ma stupefiat si cu banii luati.
Nu am stanjenit cu nimic circulatia,de nici un fel si daca nu era marcajul care m-a indus in eroare eu mu opream acolo.
Am depus fotografii si martori dar cei trei decidenti nu au tinut cont de reguli morale.Pacat!Sunt profund dezamagit de JUSTITIA din Romania.
Cu regret,
Multumesc pentru info! Intr-adevar si eu sunt f sceptica in aceasta privinta!
Daca nu am nimic de comentat, in ceea ce priveste contraventia aplicata nu acelasi lucru il pot spune despre ridicarea masinii!
Consider ca sanctiunile trebuie aplicate in functie de gravitatea faptei. Daca parcarea pe trotuar este o fapta atat de grava, incat sa aplici puncte de amenda + puncte de penalizare + ridicarea masinii, deci tot ce poate, ce sa mai vorbim despre cei care parcheaza pe linia de tramvai????? ...si oare de ce in codul rutier mai este prevazuta ca si sanctiune, avertismentul?????
Cred ca daca pentru aceasta fapta atat de grava (parcare pe trotuar), ar fi fost prevazuta ca si sanctiune si arestarea, condamnarea pe viata sau de ce nu condamnarea la moarte...cu siguranta idiotii ar fi aplicat-o!...iar judecatorii chiar ar fi sustinut-o!
Traim in tara nimanui.... si a tuturor cretinilor.
Si eu vreau sa fac contestatie, in pv nu se face referire la faptul ca s-a ridicat masina, sunt trecute doar art. 143 lit. a RAOUG 195/2002 art. 100 alin.2 din OUG 195/2002 si art. 142 lit. a RAOUG 195/2002 art. 108 alin. 1 lit. b din OUG 195/2002. Este un abuz, clar!
eu am facut-o deja!
La sect 4 si 6, instanta a hotarat ca acele HCL sunt nelegale! Deci, exista precedente!
Inarmati-va cu rabdare si contestati PV si HCL-ul respectiv!
Felicitari. Dar v-as recomanda sa aveti grija unde parcati.
Daca nu lasati un spatiu legal pe trotuar puteti sa va treziti cu masina ridicata. Eu am vazut asta si nu recomand la nimeni.
In schimb am solicitat la politie sa fie ridicate in repetate randuri masini care ma blocau. Dupa ce am chemat rutiera si mi-au spus ca nu e de competenta lor.. am chemat locala... dupa ce au venit ei.. au ridicat din umeri... ca nu e treaba lor. Iar dupe ce le-am dat cu legea-n cap la amandoi au adus si masina de ridicat si au ridicat respectiva masina.
Costul pentru proprietar... 1500 de lei amenda pentru blocarea accesului la proprietate plus.. cat il mai costa sa isi scoata masina de la respectiva firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)