avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM dupa concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM dupa concediu fara plata

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati pentru rezolvarea urmatoarei spete:
Un angajat aflat in concediu fara plata, nu revine la munca dupa expirarea termenului pentru care i-a fost aprobat concediul, fara sa ne informeze ce doreste sa faca mai departe. Au trecut deja 15 zile. Stim ca este plecat in strainatate cu familia si munceste acolo, dar, desi am incercat sa-l contactam telefonic, nu raspunde la telefon. Alta metoda de contact nu avem. Practic ne-a lasat in aer. Cum putem face sa-i incetam contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 10 Iulie 2013
S-a suspendat c.i.m pe durata CFP?
Da. Contractul a fost suspendat. Inca nu i-am facut reluare de activitate in revisal. In opinia mea contractul sau este acum suspendat pentru absente nemotivate. Ar trebui sa-i fac reluare de activitate si apoi suspendare pentru absente nemotivate, aceasta fiind o alta cauza de suspendare a cim decat cea initiala? Chiar nu stiu cum sa procedez.
In acest sens, faceti o decizie prin care se constata incetarea suspendarii si apoi aveti doua posibilitati:
- cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate
- suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate
Pe durata cercetarii disciplinare pentru absente nemotivate sa-i suspend cim-ul pentru absente nemotivate sau sa fac un proces verbal prin care sa constat absenta de la locul de munca si ca urmare a acestui proces verbal sa declansez ancheta administrativa cu tot tacamul?
Este optiunea dvs cum doriti sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintocmire cerere de reluare a activitatii la finalul cfp buna ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 NEINTOCMIRE CERERE DE RELUARE A ACTIVITATII LA FINALUL CFP Buna ziua, In cazul in care un salariat care are CFP este plecat in straintate si refuza sa ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat cf art 54, angajatul nu a revenit la munca nic23ro nic23ro Buna ziua, Am un angajat caruia i s-a suspendat CIM cf art 54 codul muncii, insa avand in vedere ca pe data de 08.10.2017 (se nimereste a fi zi de duminica) ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate melinda1 melinda1 Care ar fi procedura de urmat in cazul unui salariat care nu s-a prezentat la locul de munca la data la care i a incetat suspendarea CIM - CFP - ci numai dupa ... (vezi toată discuția)