avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspunderea administratorului pentru ca determinarea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspunderea administratorului pentru ca determinarea in parte a insolventei

Buna, ma intereseaza pe ce cale se poate urmari administratorul unei societati cu raspundere limitata de catre o societate creditoare, daca in urma procedurii de insolventa creantele creditorului nu sunt satisfacute din motivul constatarii de catre instanta a lipsei bunurilor care ar putea fi supuse procedurii de lichidare. De asemenea in urma cererii lichidatorului de angajare a raspunderii personale a administratorului care a contribuit la instalarea starii de insolventa, admisa partial, acesta fiind obligat la plata unei sume, s-a constatat lipsa bunurilor care sa acopere acesta suma. In consecinta tuturor celor expuse mai sus s-a propus incheierea procedurii de insolventa.
Mai concret intrebarea mea este ce anume se poate face in continuare pentru recuperarea creantei de la administratorul societatii debitoare?
Din cate am inteles se poate trage la raspundere penala administratorul, putandu-se constitui si parte civila in procesul penal, alta cale de recuperare a debitului nu exista?
Va multumesc.
Conf. legii 31 din 1990, administartorii pot fi trasi la raspundere prin urmarirea bunurilor personale, in cazul in care se dovedeste ca acestia au actionat in sensul fraudarii creditorilor societatii prin insusirea unor bunuri sau mijloace in defavoarea acestora.
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
Profesional New Consult, Consilier juridic
in cazul de fata ne raportam la legea insolventei...raspunderea administratorului este prevazuta
inteleg ca s-a admis partial raspunderea acestuia...pai masa credala se poate constitui parte civila impotriva acestuia
daca se dovedeste ca faptele sale intrunesc elementele unei infractiuni poate fi facuta si plangere penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea falimentului in cazul unei firme ContSters42478 ContSters42478 Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de ... (vezi toată discuția)
Insolventa c_oana c_oana Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)
Declaratie de creanta depusa dupa termenul limita igna_florin igna_florin daca am depus o declaratie de creanta dupa trecerea termenului limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei, ce pot ... (vezi toată discuția)