avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Legea certificatului energetic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Legea certificatului energetic

buna ziua. As dori sa stiu daca se introduce obligativitatea existentei certificatului energetic la vanzarea imobilelor in aceasta luna.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: autogeneral , utilizator 18:42, 16 Iulie 2013
Proprietarii si potentialii clienti trebuie sa ia in considerare data de 20 iulie 2013, cand intra in vigoare Legea nr. 159/2013 publicat in Oficial nr. 283 din 20 mai 2013, pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea prezentarii certificatului energetic al cladirii la vanzarea sau inchirierea acestora.
De la aceasta data ,fiecare proprietar va fi obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias - dupa caz, anterior perfectarii contractului, o copie de pe certificatul energetic, altfel contractele de vanzare-cumparare sau inchiriere fiind supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului civil. Art. 13
Asta, fara nici o legatura cu data la care a fost facut antecontractul, asa e?
Dumneavoastra aveti obligatia sa respectati legea aplicabila la data vanzarii, cand se si transfera dreptul de proprietate.
eu, sunt cumparatorul... ideea e ca vanzatorul amana rezolvarea actelor
Vanzatorul este OBLIGAT ca la orice vanzare incepand din 19 iulie sa prezinte certificat de performanta energetica cumparatorului. Nu inteleg de ce evita, ca sa va dau un exemplu, la un apartament de 2 camere in Bucuresti certificatul costa 200-300 lei, nu e o avere.
Exista insa o exceptie, pe care nu v-o recomand: ca dumneavoastra partile sa insistati in fata notarului sa va autentifice vanzarea fara certificat si ca dumneavoastra cumparatorul sa va obligati sa il intocmiti pe cheltuiala proprie in maxim 30 zile de la vanzare - trebuie sa prezentati acest certificat cand va inscrieti pe rolul fiscal, altfel cei de la primarie nu va vor face inscrierea. Sfatul meu este sa insistati sa va prezinte documentul, nu are rost sa va assumati ulterior sa faceti dvs acest certificat.

Alte discuții în legătură

Certificatul de performanta energetica marinica71 marinica71 am achizitionat o casa la tara iar printre actele de care e nevoie apare si certificatul de performanta energetica.pot conveni cu cel care vinde sa incheiem ... (vezi toată discuția)
Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)
Certificatul energetic pincag pincag In cazul emiterii unei autorizatii de construire la ce categorii de cladiri este necesar elaborarea certificatului energetic? (vezi toată discuția)