avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatie publica-punere in aplicare a deciziei CNSC
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatie publica-punere in aplicare a deciziei CNSC

Va rog sa-mi raspunedeti ca eu nu stiu daca este legal sau nu modul cum a procedat o autoritate contractanta si anume

Am participat la o licitatie publica unde am fost descalificati. Am facut contestatie la CNSC si mi s-a admis contestatia. Prin cuprinsul deciziei, Consilul dispune reluarea procedurii prin reevaluarea ofertelor. CEl interesat poate sa formuleze plangere in termen de 10 zile.
Acum autoritatea contractanta ce face, .......incepe initial procedura de reevaluare intrucat a trimis anumite solicitari la unii furnizorii de materiale prezentati de mine in cadrul documentatiei in vederea autenticitatii ofertelor de pret depuse, ca mai apoi fara sa definitiveze asa zisa reevaluare a ofertelor in termenul de 10 zile depune si contestatie la Curtea de Apel.

Aici , eu nu mai inteleg nimic, ori se prevaleaza de reevaluarea ofertelor lucru inceput de altfel de autoritatae contractanta dar nefinalizat, ori formuleaza la Curte contestatie impotriva deciziei?


Cam asta este dilema mea, daca are voie sa se prevaleze de ambele proceduri. Vreau sa formulez intampinare si nu stiu daca sa scriu ceva si despre asta, intrucat in lege nu scrie nimic de asa ceva...sau macar nu stiu eu.

Astept parearea voastra cat mai rapid.
Cel mai recent răspuns: Laura Farca , Avocat 18:14, 10 Iulie 2013
In mod normal, in conformitate cu 278 alin. 4 din OUG 34/2006 termenul in care autoritatea contractanta trebuie sa duca la indeplinire masurile de remediere nu poate fi mai scurt decat termenul de 10 de zile de contestare.

Prin urmare, este posibil ca dupa expirarea acestui termen sa procedeze la reevaluarea ofertelor iar plangerea exercitata la Curtea de Apel in mod normal nu va impiedica reevaluarea ci doar semnarea contractului.

Desigur, OUG 34/2006 prevede sanctiunea amenzii pentru nerespectarea deciziei CNSC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere admisa cu privire la anularea deciziei cnsc IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Va rog sa imi raspundeti care ar fi calea de urmat in urmatoarea situatie: Un ofertant a depus contestatie in cadrul unei proceduri de achizitie., iar CNSC a ... (vezi toată discuția)
Anulare raport licitatie fast fast Va rugam a ne prezenta un punct de vedere in privinta desfasurarii unei licitatii. Autoritatea Contractanta organizeaza o licitatie deschisa, avand drept ... (vezi toată discuția)
Termene comunicare decizii donigao donigao Buna seara M-am confruntat azi cu o pb care mi-a stricat toata ziua.... Am participat in luna decembrie la o procedura de cerere de oferte cu faza finala ... (vezi toată discuția)