avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dreptul de libera circulatie a membrilor de familie ai ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dreptul de libera circulatie a membrilor de familie ai unui cetatean roman

Buna seara,

Am si eu o nelamurire. Sotul meu este cetatean strain, cu permis de sedere temporar de 5 ani pentru reintregirea familiei. Intrebarea mea este: poate calatori in tarile din Uniunea Europeana doar cu permisul de sedere (fara sa i se ceara invitatie sau viza) si neinsotit de sotie? Pentru ca nu il pot insoti momentan. Si nu as vrea sa aiba probleme. Daca o sa fie neaparat nevoie o sa trebuiasca sa o fac, dar daca exista aceasta poibilitate as dori sa stiu sigur daca se poate si fara mine.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:17, 11 Iulie 2013
Teoretic da, se bucura de aceleasi drepturi ca si dvs. si poate calatori cu permisul de sedere (si cu pasaportul, desigur) insa este recomandabil sa intrebati inainte la reprezentanta diplomatica a statelor prin care va trece sau in care vrea sa mearga daca nu au conditii suplimentare in functie de cetatenia strainului membru de familie.

Calatoria trebuie sa fie mai scurta de 90 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Cetatean sarb, permis de sedere in romania DusanDule DusanDule Buna seara ! Sunt cetatean sarb si vreau sa obtin permis de sedere in Romania(sunt casatorit cu o cetateanca romanca ) am toate actele necesare pentru a ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)