avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Trasnet cu daune. Din vina cui?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Trasnet cu daune. Din vina cui?

Buna seara.Duminica 7 iulie dupa masa,in timpul unei furtuni sa produs o descarcare electrica(trasnet) in reteaua stradala de joasa tensiune,propagandu-se pe racordul stalp retea electrica-instalatie electrica casa.In interiorul casei au ars toate aparatele ce erau conectate la reteaua electrica(fara a fi in functiune)radio,calculator,telefon fix,router etc.Pe fatada casei unde este montat (de furnizorul de energie electrica) tabloul ce contine contorul si siguranta),contactele sigurantei erau distruse.Racordul electric stalp retea-casa,conectat prin cablu cu trei fire:nul,faza,inpamantare,din care inpamantarea nu este racordata niciunde.La sesizarea mea la cele intamplate,au venit doi baieti de la interventii retea,au facut ce au facut,n-au schimbat contor,siguranta principala a ramas la fel,intepenita(probabil au legat pe direct,ca am energie electrica).Cu respect vin si va rog a ma ajuta ce pot face,Cine e de vina de lipsa protectie retea pana la contor(retea exterioara)era obligatia celor de la ,,energie" sa realizeze protectia cablu racord energie-casa,in situatia aratata(trasnet) erau obligati sa schimbe-verifice contor,siguranta principala?Daune de cateva milioane din vina cui?Cui trebuie sa ma adresez pentru a remedia problema protectia retea+contor etc.Multumesc anticipat Oseara placuta.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
ContSters220737, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters220737 , utilizator 23:15, 11 Iulie 2013
Sesizati oficial furnizorul de energie electrica,anuntati daunele cauzate si soliciati verificare in vederea constatarii si recuperarii prejudiciului suferit
Exista tipuri de asigurari a bunurilor pentru astefel de situatii - la societatile de asigurari - aceasta ar fi fost si este pentru viitor solutia cea mai eficienta, rapida si curata de a fi despagubit...si nu sunt foarte scumpe aceste tipuri de asigurari. Personal cred ca un proces cu furnizorul de electricitate poate fi castigat foarte greu in asemenea situatii si oricum ar fi un proces de lunga durata. Puteti constitui un grup, alaturi de ceilalti pagubiti si va fi mult mai usor pentru d-voastra si ceilalti....adunati dovezi si luptati cu furnizori de electricitate, care oricum niciodata nu sunt de vina pentru nimic...sustin ei.
Cu respect !
Multumesc pentru raspunsuri .Se poate dovedi foarte usor ca nu au executat o protectie la racord energie retea-BPN.Voi depune o sesizare pentru verificare,care cred eu trebuia efectuata din oficiu de cei de la furnizorul de energie,in situatia data(trasnet).O seara minunata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)
Stâlp electric de joasa tensiune pe proprietate privată, teren intravilan. Danpuma Danpuma Buna seara . In noiembrie 2022 am devenit propietarul unui teren intravilan. După măsurători și trasarea limitelor am constatat că un stâlp electric de ... (vezi toată discuția)