avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu sofer TIR prelatia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu sofer TIR prelatia Danemarca-Germania

Va salut, cer consultanta/ajutor in cazul unei inselaciuni:
Am muncit in calitate de sofer TIR pe Danemarca-Germania angajat pe un cap tractor a unei societati din Iasi.
Dupa revenire in tara patronul respectivei societati nu mai raspunde la telefon, respectiv nu pot sa-mi recuperez banii.
La mine am contract individual de munca de 700 si ceva de RON (nu stiu daca este inregistrat?! dar este cu stampila, scrisoare de concediu, card tahograf, pe care este inregistrata toata informatia:
Ce camion am condus, in ce tari, etc.
Mesaje pe telefon cu sms de la disponenti..
Cum pot recupera salariul si respectiv o diurna minima cuvenita unui sofer?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 12 Iulie 2013
Neplata salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia arei domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca salariile.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna Nikyyyyy Nikyyyyy Buna ziua citeva intrebari am si eu sint sofer de tir am lucrat pe comunitate paina,acum 1 sapt am lucrat desi mi sa stricat cardul tahograf a trebuit sa revin ... (vezi toată discuția)
Problema cu salariul, va rog frumos sa ma ajutati ! gheghecopilu gheghecopilu buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez ca sofer profesionist la o firma din romania pe comunitate , stau in germania si fac curse internationale ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor bet1 bet1 Buna ziua,problema mea ar fi legata de sotul meu care este angajatul unei firme de transport marfa ca sofer pe tir cu un salar brut de 850 ron din aprilie ... (vezi toată discuția)