am 2 apartament cumparate pe firma si ca atare am si o contabila care are si ea stampila firmei, fara stirea mea si fara acordul meu a facut contracte de comodat pe adresa imobillilor mele infiintand sedii sociale pentru firme ( pentru cetateni straini) , am aflat cu stupoare toate acestea, m-a indrumat cineva catre registrul comertului si astfel am aflat ca la apartamentele mele figureaza 4 sedii sociale, ce pot sa fac in acest caz, a facut un fals , s-a folosit de stampila , a semnat in fals.
cum pot scapa de aceste firme? contractele de comadat sunt expirate , ea facundu-le pentru perioade de 6 luni sau un an.
ma afecteaza cumva la vanzarea apartamentului?
cum pot sa dau de persoanele care au semnat acele contracte de comadat?
ce pot sa fac cu contabila, am dovada ca nu eram in tara atunci cand au fost semnate contractele.
Hmm...nu este chiar asa. Nu are nicio importanta practica. Dar juridica, daca sediile nu ar fi fost expirate, avea oarece importanta. Mai ales in situatia in care cumparator este chiar o societate comerciala.
Si chiar daca nu ar fi vorba de un comerciant, dupa parerea mea, tot s-ar putea pune sub semntul intrebarii posibilitatea exercitarii depline a tuturor atributelor dreptului de proprietate. Adica in momentul in care cumparator voia sa isi declare sediul social al unei firme in acel apartament si se trezea ca nu poate face asta din cauza existentei unei alte societati la acel sediu, puteau aparea oarece probleme. Iar cand cumparatorul este chiar un comerciant, ei bine, in cazul asta cred ca se poate deja prezuma ca el cumpara acel spatiu pt eventuala declarare a lui ca sediu social... Si a-i ascunde existenta unei alte astfel de inregistrari la acea adresa, poate pune sub semnul intrebarii validitatea consimtamantului dat la incheierea contractului de vanzare-cumparare...
Dar, dupa cum spuneam, astea sunt opinii, fineturi juridice.
Problemele practice in speta data, sunt cvasiinexistente. :P
Succesuri sa aveti! ;)
PS. Si nu ma semnez. Pt ca se vede in stanga campului in care cititi acest text cine l-a scris. :))
va multumesc inca odata pentru raspunsurile date, da din pacate inca o mai am ca contabila, dar dat faptul ca am descoperit ce a facut , o sa incep demersurile pentru a o schimba cat se poate de repede, sper sa nu am surprize neplacute , ceea ce nu prea cred ca se va intampla.................
Contract de comodat
florigabi
Buna ziua.
Am avut o firma infiintata in 2003 si radiata in octombrie 2006.Atunci aveam datorii catre stat ,a fost proces si am achitat datoriile,dar avocatul ... (vezi toată discuția)