avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat sediu firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat sediu firma

Vrea o firma sa-si muta sediul din Timisoara in Cluj si ii trebuie un apartament, spatiu de firma, sa ii fac un contract de comodat pe apartamentul meu in care locuiesc, sa aiba o adresa pt. firma. Ce implica asta? O sa am probleme cu el? O sa pot sa-i sterg firma de pe apartament dupa 6 luni? Trebuie inregistrat la Finante acest contract de comodat?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 13:40, 23 Aprilie 2014
Mare atentie la asa ceva. In cazul in care veti dori sa va faceti si dvs o firma care sa aiba sediul in acel apartament ati putea avea probleme.
Plus de asta, chiar daca ii treceti doar 6 luni in contractul de comodat, la registrul comertului ramane activ sediul pana la modificarea statutului. Daca respectivul nu va vrea sa faca modificarea, ramaneti cu el pe cap si doar prin instanta puteti scapa.

Semnat, Stan patitu.
Buna ziua!

Mentionati clar durata contractului precum si faptul ca nu opereaza prelungirea automata, singura prelungire valabila fiind cea consemnata in scris, prin act aditional la contract. In acest mod nu vor fi probleme: Registrul Comertului o sa consemneze dovada sediului si implicit, valabilitatea acestuia. Dupa incetarea termenului, Registrul Comertului va trebui sa se sesizeze si sa mentioneze in inregistrarile sale faptul ca respectiva societate are sediul social expirat.
Mai mult de atat, conform prevederilor Legii societatilor 31/1990, art. 237, la cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care societatea nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social.

Spor si voie buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Care este sanctiunea pentru sediu expirat Albert Kurtyan Albert Kurtyan Care este sanctiunea pentru ca mi-a expirat contractul de inchiriere la un sediu de societate si nu l-am prelungit?:O (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat lucyal lucyal Ma numesc lucica sunt din husi - vaslui. Acum 2 ani am dat una din camerele mele cu drept de folosinta ca sediu pentru o firma, COMODAT , gratis fara plata ... (vezi toată discuția)