avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu restant

buna ziua
domnilor, se mai poate munci in romania legal, sa primesti salariul la timp, sa t-i se plateasca toate drepturile s.a.m.d?
ce se intampla:
-lucrez la o firma de paza din bucuresti si nu m-i sa platit salariul decat pe jumatate mativatia fiind ca nu au platit beneficiarii
mai mult...am colegi care au cerut adev. de salariat si au verificato la ITM...si l-i s-a spus ca firma nu exista...
mai vegheaza cineva la bunul mars al treburilor in tara asta?
o sa-mi spuneti sa dau in judecata firma...am mai facuto si cu alte firme si am picat de prost
CE SA MAI FAC SA POT SI EU SA MUNCESC LEGAL SI SA MA BUCUR DE RODUL MUNCII MELE?X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 12 Iulie 2013
Faceti o sesizare in scris la ITM-ul local, in care expuneti toate nemultumirile dvs. Institutia e obligata sa va raspunda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii.
@ Valentin_sandu1969

1. Incepand cu data de 01.01.2011 , nu se mai inregistreaza la ITM nicio societate, contracte individuale de munca si acte privind modificarea, suspendarea, executarea sau incetarea acestora.
Acestea se transmis in format electronic prin REVISAL.

2. Dvs ati semnat c.i.m., ati primit un exemplar de pe acesta?

3. Neplata salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia arei domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat care nu isi primeste banii dupa demisie bogha13 bogha13 Buna ziua. Cum procedez in cazul in care mi-am dat demisia de la un patron ( nu a vrut sa imi semneze demisia la zi ) am stat in preaviz si mai trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Salariu fonduri europene ainginer ainginer Buna ziua Intrebare; De un an si jumatate liceul cu care am colaborat ca formator in cadrul unui proiect cu fonduri europene nu ne-a platit salariul ... (vezi toată discuția)
Sotul meu nu isi primeste salariul... alexandra_sorina alexandra_sorina buna ziua.viitorul meu sot lucreaza la o firma de instalari cablu tv ,telefonie si internet...normal data de salar era din 20 pana in 25...luna trecuta ... (vezi toată discuția)