avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberarea conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberarea conditionata

buna seara...ma numesc ioana si as dori sa primesc raspuns la intrebarea mea:prietenul meu a fost condamnat la 6ani jumate de inchisoare iar pe data de 4 iulie 2009 are stabilita comisia pt savarsirea definitiva a pedepsei.in toti acesti ani a dat dovada de buna disciplina,a participat la mai multe activitati culturale si teatrale,iar in prezent face un curs de bucatar care se va termina cam in luna aprilie.pe 15 aprilie are stabilita comisia pt reevaluare a dosarului si dezbaterea hotararii pt reducerea pedepsei in urma efectuarii cursului si a bunei purtari...iar acum intrebarea mea este:in aceste conditii se poate vorbi de eliberare conditionata si sa iasa mai repede de 4 iulie?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:05, 13 Martie 2009
Daca in perioada in care a executat pedeapsa nu a avut abateri in penitenciar si a avut un comportament corect, a participat la diverse activitati pentru a-si demonstra utilitatea in societate (cursul de bucatar) si, in primul rand, daca si-a indeplinit fractia de pedeapsa necesara eliberarii, atunci va trece prin comisie si va putea introduce actiune pentru liberare conditionata la judecatoria care a pronuntat hotararea de condamnare.
Daca nu o introduce la judecatoria respectiva, se va declina competenta si va fi plimbat prin toata tara aiurea.
Mai repede de 4 iulie nu poate sa iasa pt. ca,comisia respectiva va intocmi un referat in care isi da acordul in favoarea sau defavoarea liberarii lui conditionate.Comisia nu-l poate libera conditionat,doar instanta poate decide acest lucru!Pe langa conditiile mentionate de colegul meu mai sus,liberarea lui conditionata mai depinde si de tipul infractiunii pt. care a fost condamnat!
Bafta multa!
Dupa ce are indeplinita fractia de pedeapsa poate sa iasa conditionat.
Ce decide comisia conteaza mai putin daca are avocat ales.Si cu avocat din oficiu are sanse sa iasa conditionat daca are referat favorabil.
Instanta decide.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare la fractie Adyonela Adyonela Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate elibera un detinut la fractie, .. adica, de la 4 ani calendaristici sa iasa la 2 ani. Ii trebuie un ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata alexandra_iuhas alexandra_iuhas sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 ... (vezi toată discuția)
Articolul 320 alexya123 alexya123 Buna seara, daca o persoana a fost condamnata conform articolului 208/209 beneficiind de articolul 320/1, conform noului cod de procedura penala i se mai ... (vezi toată discuția)