avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

Daca un angajat are poprire pe salariu si mai datoreaza bani si angajatorului acesta poate sa ii retina banii si sa nu mai vireze banii pe popriri.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 19:05, 15 Iulie 2013
Nu este permisa o astfel de procedura.
Odata infiintata poprirea , angajatorul in calitate de tert poprit, are obligatia de a face retinerile in cuantumul stabilit, pana la plata integrala a sumei.
Daca tertul poprit nu-si indeplineste obligata ce-i revine ptr efectuarea popririi, creditorul sau executorul judecatoresc poate sesiza instanta deexecutare in vederea validarii popririi, care poate avea ca efect executarea silita a tertului poprit in limita sumei ce trebuia indisponibilizata si platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)