avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Executare silită

PENSIE ALIMENTARA

Buna ziua, pe 21 septembrie 2012 a expirat hotararea judecatoreasca privind plata pensiei de intretinere a copilului pana la implinirea varstei de 18 ani, moment in care s-a intrerupt plata pensiei alimentare de la firma la care lucram catre copil pana la aparitia urmatoarei hotarari judecatoresti Pe data de 11.10.2012 am fost dat in judecata pentru plata pensiei alimentare dupa varsta de 18 ani, pronuntata public in data de 19.03.2013! Dupa data de 20.04.2013 am primit hotararea judecatoreasca privind plata pensiei de intretinere alimentare. Mentionez faptul ca cu data de 14.03.2013 nu am mai fost salariat pana pe data de 28.06.2013, dar in data de 30.04.2013 am inceput plata din proprie initiativa prin posta lunar a sumei de 400 de lei pana in prezent, cumuland 1200 lei!
In data de 03.07.2013 primesc poprire pe conturile bancare ( card )
Pe data de 10.07.2013 primesc poprire pe salariu ! Ambele decizii fiind cu suma de 3008 lei reprezentand:
- 2.295 pensie de intretinere ( 25% din salariu realizat) pt perioada octombrie 2012 - martie 2013 )
- 713 lei cheltuieli de executare silita efectuate
- 10% + tva raportat la 1/4 din venitul lunar - onorariu executare silita Va lamuriri la Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele intrebari
1. De ce mi s-a pus poprire pe carduri si salariu daca eu aveam 3 parti facute? Judecatorul nu trebuia instiintat sau se intereseze de aceste plati?
2. Cine considerati ca este vinovat in blocarea drepturilor mele materiale o data ce eu am inceput plata estimativa cu 400 lei lunar incepand cu data de 30.04.2013 si sunt considerat rau practic?
3. De ce sa platesc eu executorul daca eu eram cu platile la zi? De datoria cui este aceasta plata?
4. Cum trebuie sa procedez conform legii pentru deblocarea conturilor si a salariului din moment ce eu sunt bun platnic?
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 21:18, 17 Iulie 2013
Datorati pensie de la data introducerii cererii, respectiv octombrie 2012.Ati platit o suma care nu acoperea inceputul perioadei precizata anterior si de aceea s-a si apelat la executorul judecatoresc.
Faceti contstatie la executare (in termen de 15 zile de cand s-a facut prima retinere ) si aratati ca 3008 nu este cuantumul sumei ce trebuie poprite, intrucat ati mai facut plati inainte d einfiintarea popririi.Depuneti dovezi in acest sens.
Conform celor scrise de Dvs sumele cerute sunt datorate. Pensia alimentara trebuie achitata si pt perioada procesului, nu numai de la data pronuntarii sau primirii deciziei (cititi cu atentie hotararea instantei).
1. Executarea s-a facut pt oct - martie iar Dvs platiti din aprilie. Se pare ca cineva l-a instiintat pe executor si acesta a aplicat mijloacele legale de recuperare a sumei restante. Poprirea este mijlocul prin care executorul a ales sa recupereze creanta (putea sa va scoata si casa la licitatie)
2. Singurul vinovat in cazul de fata sunteti Dvs. Trebuia sa achitati sumele sau , in cazul in care erati lipsit de mijloace financiare, sa va adresati instantei de judecata pentru reducerea sumelor proportional cu veniturile realizate in perioada respectiva.
3. O hotarare judecatoreasca este pusa in aplicare voluntar de parti. Executorul judecatoresc intervine atunci cand partile nu se achita singure de aceasta obligatie (cazul Dvs). Pe principiu vinovatul plateste, onorariul executorului este achitat de cel care nu si-a indeplinit obligatia. Pe scurt, datoria este a Dvs.
4. Sa achitati sumele pentru care s-a inceput executarea.... si sa ramaneti un bun platnic pana cand copilul isi finalizeaza studiile.

Ca alternativa la pct 4 puteti sa depuneti o contestatie la executare si sa cereti deblocarea conturilor insa sansele de reusita sunt extrem de mici. In plus o sa trebuiasca sa cheltuiti alti bani, fara sanse de recuperare in cazul in care pierdeti.
Am vrut sa acopar perioada esalonat !
Ce vreti Dvs nu are nici o valoare atata vreme cat partea cealalta nu si-a exprimat un acord in acest sens sau nu a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca care sa tina locul acestui acord.
Dincolo de aspectele juridice care v-au fost explicate pe larg meditati un pic si la cele morale... timp de 7 luni nu ati oferit nici un suport material copilului Dvs. Ce s-ar fi intamplat daca si mama proceda la fel?

Nu am acordat un suport deoarece hotararea judecatoreasca privind plata pensiei a fost amanata din octobrie pana in luna martie! Din luna martie nu am mai fost salariat si totusi am platit din urma cate 400 de lei lunar pana in prezent!

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Modificare sumă poprire după începerea achitarii AlMaria AlMaria Bună seara, Vin cu o nelămurire către dvs, în speranța unei clarificări. Am o poprire. Există o decizie judecătorească pusă în aplicare de ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)