avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile si obligatiile angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile si obligatiile angajatului

Buna seara sunt referent intr-o primarie, angajat contractual pe perioada determinata si as vrea sa stiu daca am dreptul de a participa la cursuri de specializare platite de primarie si daca am aceleasi drepturi ca orice functionar,multumesc.
Cel mai recent răspuns: flori drumea , utilizator 19:20, 15 Iulie 2013
Codul Muncii prevede:
Art. 39 (1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
g) dreptul la acces la formarea profesionala;
....

Art. 194
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:

a) cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi;
b) cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condiţiile alin. (1), se suportă de către angajatori.

art.195
(1) Angajatorul persoană juridică care are mai mult de 20 de salariaţi elaborează anual şi aplică planuri de formare profesională, cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.
(2) Planul de formare profesională elaborat conform prevederilor alin. (1) devine anexă la contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate.
(3) Salariaţii au dreptul să fie informaţi cu privire la conţinutul planului de formare profesională.
Multumesc, imi confirmati ceea ce stiam din lege, o seara buna,multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

teambuildingurile organizate de angajator ionela11 ionela11 Buna ziua, Teambuildingurile organizate de angajator pot fi considerate cursuri pentru perfecţionarea salariaţilor prevazute in codul muncii? Codul ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata comanescumf comanescumf Vreau sa cer suspendarea contractului de munca pentru 2 ani,prin concediu fara plata, pentru studii. Exista vreo limitare referitoare la durata ... (vezi toată discuția)
Pregatire profesionala rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua doresc sa incetez activitatea profesionala cu acordul ambelor parti , dar am un act aditonal care ma obliga sa nu plec din firma timp de doi ani ... (vezi toată discuția)