avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Succesiune necesara pentru inchidere cont la banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Succesiune necesara pentru inchidere cont la banca?

Buna ziua,

Ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal decedat, pensia acestuia intrand pe card. La acest card/cont, nu exista imputerniciti. Am fost la banca, sa inchidem contul, si cei de la banca au cerut succesiune.
Intrebarea noastra: este obligatorie sau legala cererea lor? Nu se poate inchide contul doar in baza certificatului de deces?
Ce se poate intampla daca nu inchidem contul?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bogdan98 , utilizator 11:43, 16 Iulie 2013
Tocmai de aceea am intrebat, stiu cazuri in care pentru un cont inactiv, in care erau cativa lei, s-au platit penalitati de mii de lei. Cazuri aparute si prin presa.
Incercam sa ne ferim de orice abuz din partea bancii.
O sa dezbatem succesiunea (cand o sa fie fonduri, ca au niste preturi de mori incet), si o sa inchidem contul.

Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cont bancar apicultorul apicultorul titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor. (vezi toată discuția)
Buna ziua. am facut succesiunea la notar si am obtinut certificatul ... Creita Creita Buna ziua. Am facut succesiunea la notar si am obtinut certificatul de unic mostenitor al mamei mele defuncte, intrand in posesia unei sume aflate la banca. ... (vezi toată discuția)
Succesiune gratuita si totusi nu cosmin9 cosmin9 a murit bunica si a trebuit sa facem succesiune ca sa inchidem cardul de pensii. cardul nu se putea prelungii - sa -l alimentam noi si sa ramana deschis, sa ... (vezi toată discuția)