avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA-Masura 141
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA-Masura 141

In cazul PFA-urilor deschise pentru masura 141 care sunt registrele si documentele ce trebuie completate? In ceea ce priveste arenda pentru terenurile cultivate de PFA si pe care le-a luat in arenda (bineinteles) trebuie sa se faca stopaj la sursa? CCare sunt declaratiile pe care trebuie sa le depuna?
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 23:37, 19 Iulie 2013
Pentru masura 141,va trebuie : registrul de incasari si plati, registrul inventar,avize expeditie, factura, chitanta, NIR, Registrul unic de control,,
Pentru terenul luat in arenda ,conform contractului, exista o clauza cu optiunea arendatorului cum vrea el sa plateasca impozitul- in sistem real, atunci isi tine el evidenta si declara venitul realizat prin D.200 , si plateste impozitul stabilit de Finante.. sau in sistem forfetar - adica arendasul, adica dvs., va trebui sa retineti impozitul si sa-l virati la stat .
In acest caz se face D 100 in luna urmatoare in care ati platit arenda in care se trece impozitul retinut si se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare.. Asa cum am spus se face un act aditional la contract daca exista unul mai inainte de 2012,,in care se specifica cum vrea arendatorul sa plateasca impozitul si se depune la Finante in 15 zile de la intocmire.
Acum daca contractul e din 2013 ,se trece la o clauza, aceasta optiune si de asemeni se depune un exemplar la Finante. In februarie 2014, -in cazul in care se retine la sursa impozitul - se va intocmi de catre arendas si D 205, pe fiecare arendator....
Luati legatura si cu un contabil care a mai facut aceste lucruri sa va ajute,.cel putin cu sfaturi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit arenda amphora amphora Buna ziua, Am un contract de arendare in derulare si am primit un act aditional prin care trebuie sa aleg modul de impozitare (la sursa sau determinare venit ... (vezi toată discuția)
Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)