avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate vinde un parinte unuia dintre frati fara ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate vinde un parinte unuia dintre frati fara ca ceilalti sa se supere?

Buna ziua!
Socrul meu, f.batran si vaduv(are succesiunea facuta),are mult pamant,dar doreste sa lase (cu contract de vanzare-cumparare),unuia dintre copii(adult),casa si un iaz ,pentru ca stie ca acest copil nu doreste vinderea propietatii dupa ce el va muri,asa cum doresc ceilalti frati!cum se poate realiza vinderea doar a ceva din acea propietate (respectiv,casa si iazul),pentru ca totusi sa le ramana si celorlalti ceva de impartit si totusi sa nu poata vinde ulterior prea usor pentru ca aceasta casa este cumva in centrul atentiei?
Dezmembrarea este necesara?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:12, 16 Iulie 2013
:stunned: pai ce sa dezmembrati Casa?! Iazul?!
Nu se poate! Daca are mai multe proprietatii, terenuri , sa doneze fiecaruia in parte cate ceva.
Daca nu prin mostenire legala toti copii vor avea cate o cota de 1/3 vor face partaj si fie vor ramane cu anumite bunuri fie vor primi sulta , bani adica, de la cei ce vor ramane cu bunurile pt cota ce detineau.
Nu faceti vanzare caci pret nu se va da este o donatie deghizata i va fi supusa reductiunii la decesul tatalui pt cota de rezerva ce le o incalca fratilor.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator
Socrul dvs fiind proprietarul iazului si casei,poate sa faca ce vrea. Nu puteti face nimic impotriva vointei lui. Socrul a inteles ca doar unul singur nu vrea sa instraineze,asa ca ii poate trece acestuia prin C-V.

Contractul de vanzare cumparare fara pret egal donatie! Supusa reductiunii! Atentie!
multumesc mult pentru promptitudine!
dar as vrea sa vad daca am inteles bine!socrul meu sa faca fiecaruia dintre copii(sunt 7)cate o donatie, reprezentata, fie de o bucata de teren ,fie de casa, fie de iaz?Este important sa fie egale ca valoare ,sau nu?Nu se va mai putea supara nimeni dupa decesul lui si fiecare va putea vinde partea lui!este corect?
o zi buna!
Poate sa faca donatii din timpul vietii fiecarui copil , se numeste partaj de asecendent , bunurile donate trebuie sa fie de valoare aproximativ egala. Este o operatiune care implica cadastru si intabulare a bunurilor. Sau poate lasa prin testament tot partaj de ascendent impartirea bunurilor sau mai simplu la decesul domnului prin mostenire legala se va imparti averea intre copii prin succesiune si partaj.

Alte discuții în legătură

Împărțirea unei cote din averea părinților în viață către cei 2 copii. cum ne recomandați să facem actele? Ioana ionela Ioana ionela Buna ziua! Parintii mei detin un apartament si un teren+casa in care si locuiesc. Ei doresc sa ma lase pe mine si pe sotul meu sa construim o casa pe terenul ... (vezi toată discuția)
Cedarea unui apartament obtinut prin mostenire unuia din copii Ojovan Gabriela Ojovan Gabriela Buna ziua! As dori sa ma ajutati in clarificarea unei probleme. Socrul meu a obtinut in urma succesiunii (la moartea parintilor sai) un apartament. El ... (vezi toată discuția)
Succesiune – vanzare apartament! mishumishu mishumishu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa “descalcesc” urmatoarea speta: Sotul – decedat Sotia supravietuitoare are 3 copii, unul dintre ei dintr-o ... (vezi toată discuția)