avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare antecontract
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare antecontract

Buna seara!
Am făcut un antecontract de vanzare cumpărare la o agenție imobiliară prin care am dat un avans. S-au depus toate actele la banca unde fac credit prima casa, s-a făcut evaluarea, totul ok! Trebuia sa mergem la notariat pt a le da diferența de avans cerută ca si condiție de proiect PC, dar agenția nu a mai dat de vânzatori. Dna de la agenție a depus la cartea funciara antecontractul pentru intabulare . Considerati ca voi avea câștig de cauza in a-mi recupera banii, fac precizarea ca agenția s-a implicat foarte mult si chiar ne-a sprijinit cu tot ce a trebuit rezolvat. Nici ei nu se așteptau la așa ceva! Domnii păreau foarte seriosi...Ce mai putem face acum in vederea recuperarii banilor? Adaug faptul ca agenția vrea sa ii notifice prin executor judecătoresc, sa le facă plângere penală pt inselaciune...este o agenție imobiliara care chiar își face treaba !
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cornelia05 , utilizator 22:08, 20 Iulie 2013
Daca ati semnat precontractul prin agentie dupa 29 aprilie 2013 si apartamentul era intabulat la acea data, precontractul pe care l-ati semnat este nul absolut (Legea 127/2013 stipuleaza acest lucru in sensul ca antecontractele pentru bunuri imobile intabulate sunt valabile numai daca sunt intocmite in forma autentica la notar). Nu aveti cum sa executati silit, poate fi un noroc extraordinar daca se noteaza precontractul in cartea funciara. Daca se noteaza, puteti fi sigur de faptul ca pana la urma va veti recupera banii, intrucat vanzatorul nu va putea instraina pana nu se intelege cu dumneavoastra in sensul radierii din cartea funciara.
Pe viitor apelati cu incredere la orice notariat, daca s-ar fi notat din prima antecontractul in cartea funciara acum nu mai aveati nicio grija. Agentia imobiliara, oricat de profesionista ar fi, nu va poate autentifica antecontractul si vanzarea.
Succes!
Urma sa facem si antec la notariat, eu nu puteam da avansul tot atâta timp cat nu aveam toate ok urile de la banca si dacă îl faceam mă costa de doua ori taxa la notar. Din ce am înțeles de la notarul băncii, acea modificare a legii este in vederea obtinerii hotărârii jud pt a cumpara artamentul. Dar pt pretenții in a recupera banii se poate intabula...nu mai știu ce sa zic. Oameni de doi lei proprietarii...alte soluții pentru a mi recupera avansul....mai sunt?
Probabil cei de la agentie nu v-au informat corect. Autentificarea la notar a antecontractului este gratuita, in sensul ca suma platita la antecontract se scade din onorariul de la vanzare, daca semnati si antecontractul si vanzarea la acelasi notar. De regula, "taxa la notar" este in jur de 200 lei pentru antecontract. Va las pe dumneavoastra sa judecati daca a meritat sa economisiti.
Daca vi se noteaza antecontractul in cartea funciara, va veti recupera banii pentru ca vanzatorii nu vor putea vinde fara sa se inteleaga cu dumneavoastra. Daca au vandut deja, nu mai aveti cum sa ii conditionati cu apartamentul.
Va puteti adresa si la politie si instantei de judecata, pentru recuperarea debitului. Din experienta mea, politia nu prea stie cum sa procedeze, iar procesele in instanta dureaza..
Mai puteti incerca sa mergeti efectiv la apartament sau la domiciliul vanzatorului si sa vorbiti fata in fata, sa vedeti ce se intampla, poate solutia e rezolvabila.
Mai nou știți ca se poate intabula si este recunoscut cu drepturi depline si antecontractul înscris sub semnătura privată. Bravo!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 ... (vezi toată discuția)
Cum vand apartament prin programul prima casa ? jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua As dori si eu sa stiu cum se procedeaza ptr a vinde un apartament prin programul \\"prima casa\\" ? Cand se poate face precontractul ?Cumparatorul ... (vezi toată discuția)