avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata - durata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata - durata

buan ziua!
in Codul Muncii se prevede dreptul angajatului la concediu fara plata pt formare profesionala sau interese personale. care este durata maxima intr-un an calendaristic pentru condiu fara plata?
Cel mai recent răspuns: anamariagroza , utilizator 19:56, 17 Iulie 2013
Durata concediului fara plata trebuie sa fie prevazuta in CCM sau regulamentul intern al firmei.
De exemplu, la firma unde lucrez este prevazut un concediu fara plata de 30 de zile calendaristice, cu posibilitate de prelungire pana la 90 de zile, cu aprobarea directorului general si a sindicatului. Daca se depasesc 30 de zile, concediul de odihna anual se reduce proportional.
Durata CFP este stabilita in regulamentul intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia.
In caz contrar, aceasta durata se poate negocia direct cu angajatorul.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata vasimarian13 vasimarian13 conform noului cod al muncii la cate zile calendaristice de concediu fara plata am dreptul anual?multumesc anticipat. HRISTOS A INVIAT!!! (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Avertizari Srb Srb Sunt angajat la o firma franceza situata in Bucuresti. Ceea ce presupune ca seful meu direct este un team leader(patronul fiind in franta), avand aici si HR. ... (vezi toată discuția)