avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme la plecarea din chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme la plecarea din chirie

Buna ziua!
Am locuit in chirie 2 ani intr-un apartament complet mobilat iar acum la plecare proprietarii au tot felul de pretentii nejustificate. De exemplu sustin ca una din salteaua de la pat era noua iar acum este patata si cu arcurile sarite. Mentionez ca patata a fost de la inceput iar de folosit am folosit-o doar in scopul de baza pt somn, nu a sarit nimeni pe ea astfel incat sa-i sara arcurile. Parerea mea este ca n-a fost nicidecum noua in momentul in care am ajuns noi. Motivul pt care nu i-am spus proprietarului nimic este ca la un moment dat i-am cerut sa puna niste jaluzele la geamuri si ne-a replicat ca orice nevoie mai avem pe viitor sa ne-o satisfacem singuri pt ca el ne-a oferit tot ce putea.
Urmatoarea cerere este sa-i varuim in apartament si ne-a facut o estimare de 5500 lei (3000 materiale si 2500 manopera)... spune ca vrea o anumita calitate a materialelor nu orice. De varuit cred ca este necesar in bucatarie si in camera bebelusului nostru unde au fost lipite niste stickere pe pereti dar mi se pare aberanta lista cu materiale necesare (sustine ca e nevoie de banda adeziva si folie protectoare in valoare de 700 lei si 5 galeti de var lavabil de 1500 lei total).
De la noi are o garantie de 500 euro din care ne-a platit niste utilitati de 500 lei si ne-a obligat sa cumparam o canapea de 600 lei pe care am ars-o intr-un colt cu fierul de calcat, sume pt care nu am obiectat nimic.
Acum sustine ca diferenta nu-i ajunge pt varuit si saltea.
Problema este ca contractul a fost incheiat intre proprietari si firma unde lucrez, iar de la firma mai are o garantie de 650 euro (valoarea unei luni de chirie). Nu stiu cum sa procedez astfel incat sa plateasca acea garantie inapoi firmei avand in vedere ca suma pe care o avea de la noi personal cred ca e suficienta si pt varuit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 19:37, 19 Iulie 2013
trebuie ca firma sa dea in judecata proprietarul, daca refuza sa inapoieze garantia.
Si care sunt sansele ca firma sa aiba castig de cauza?
Pai daca garantia e retinuta abuziv are castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii in garantie adi-s74 adi-s74 buna seara. am achizitionat canapea extensibila care, dupa aprox. 6 luni de la achizitie a necesitat reparatii in garantie pt ca s-a deformat ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ma intrebam daca exista o organizatie non guvernamenta ... ComN ComN Buna seara. Ma intrebam daca exista o organizatie non guvernamenta ce ar sustine drepturile proprietarilor de locuinte ce le dau cu chirie. Sunt probleme ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans platit pt închiriere apartament Elena Cluj Elena Cluj Buna ziua. Va rog un raspuns la următoarea situație. Am inchiriat un apartament in Cluj. A fost o vizualizare din partea unei prietene pt ca eu locuiam ... (vezi toată discuția)