avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie pentru tata

daca sotul meu lucreaza de 6 luni la stat cu contract pe perioada 3 ani are dreptul sa primeasca stimulent de insertie sau ccc pentru copil daca eu nu am loc de munca
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
anamaria982, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:46, 23 Iulie 2013
date detaliate cazului dvs. puteti găsi chiar pe acest de mare ajutor forum la www.avocatnet.ro/content/art...
1. Sotul dvs. poate beneficia de CCC sau stimulent de insertie daca indeplineste conditiile legale.

2. - Conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulentul de insertie sunt aceleasi.
- Adica in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale ec.).

3. Nu ati precizat care ar fi data prezumata a nasterii copilului.
Data nasteri copilului ar fi pe la mijlocul lui decembrie.
Cu cate zile dupa nasterea copilului se pot depune actele pentru stimulent de insertie
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
anamaria982, utilizator
1. Daca nasterea copilului are loc in decembrie atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sau stimulentul de insertie sunt ianuarie - decembrie 2013.

2. Daca mama copilului nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie incepand cu data nasterii copilului.

3. Daca mama copilului poate beneficia de concediu de maternitate atunci tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie dupa terminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

4. - Actele se depun in termen de maximum 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati stimulentul de insertie.
- Va recomand sa nu asteptati atata timp ci sa le depuneti cat mai aproape de data cu care solicitati stimulentul de insertie pentru a putea intra mai repede in posesia lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie pt tatal copilului Radu Doina Radu Doina Buna ziua, rog o simpla clarificare in situatia urmatoare: Tatal copilului nou nascut (in nov.2012) poate aplica/primi stimulentul de insertie direct ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dan0007 dan0007 Buna ziua, Am o serie de intrebari referitoare la modul in care se poate imparti concediul de crestere a copilului intre parinti. -In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil de pana la 2 ani acordat tatalui ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Sunt PFA si as dori ca dupa nasterea copilului sa nu raman eu in CCC, ci tatal. Acesta este angajat de 4 ani la o firma. As avea mai multe ... (vezi toată discuția)