avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie pt tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie pt tatal copilului

Buna ziua,

rog o simpla clarificare in situatia urmatoare:

Tatal copilului nou nascut (in nov.2012) poate aplica/primi stimulentul de insertie direct fara sa mai intre in concediul de crestere al copilului ?
Adica sa nu trebuiasca sa aplice de la data reintoarcerii in campul muncii, ci sa aplice de la data nasterii copilului direct ramanand la acelasi loc de munca fara concediu sau revenirii la locul de munca dupa 1 luna de CCC de ex.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:46, 7 Noiembrie 2012
Da,isi va relua activitatea de munca,fara sa ia CCC si pe langa salariu va lua stimulent de insertie in valoare de 500 lei.
1. Tatal copilului poate solicita direct stimulent de insertie, fara a mai intra efectiv in CCC, daca incele 12 luni premergatoare nasterii copilului a avut venituri din salarii.

2. - Daca mama nu a indeplinit conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) tatal copilului poate solicita stimulentul de insertie de la data nasterii copilului.
- In cazul in care mama indeplineste conditiile pentru a intra in concediu de maternitate atunci stimulentul de insertie se acorda dupa terminarea concediului de maternitate dra nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. Amanunte primiti de la primarie unde se depun actele pentru CCC si/sau pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie pentru tata anamaria982 anamaria982 daca sotul meu lucreaza de 6 luni la stat cu contract pe perioada 3 ani are dreptul sa primeasca stimulent de insertie sau ccc pentru copil daca eu nu am loc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie, un angajat al societatii doreste ca de la 1 august sa intre in concediu de crestere copil, nelamurirea mea este : ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Daca mama nu are contract de munca, nu este nici in somaj, somajul ei incetand in martie 2012 si de la acea data nu mai realizeaza venituri, se mai poate cere ... (vezi toată discuția)