avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum se prescrie o amenda de radar fix?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum se prescrie o amenda de radar fix?

in luna oct 2008 am primit instiintare la firma ca masina mea de serviciu a depasit viteza legala cu 12km si sa dam datele soferului. le-am dat si in noiembrie mi-a venit acasa postasita cu amenda, iar mama nu a semnat deoarece nu era pe numele ei. mi se pare normal.
mi-a venit acuma in martie, din nou o hartie de la posta, ca am o recomandata de la pol Sanmartin.
Stiu ca in lege, (art 14 din OG 2/2001)((1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.)
ce se intampla daca nu ma duc sa o ridic?
stiu ca ei nu pot demonstra ca am luat la cunostinta..., deci,se prescrie dupa 30 de zile.
sau, ce ar mai fi?
nici nu vreau sa fac pe desteapta si apoi sa platesc mult mai mult.
Multumec anticipat
Multumesc anticipat.
multumesc ptr sfaturi.
dar mai am o intrebare: punctele se ANULEAZA?
Anulandu-se p.v. si consecintele acestuia devin nule.Fapta nu a fost dovedita - deci nu s-a comis.:innocent:
nucu$ a scris:

Amenda poate fi anulata numai prin contestarea in instanta a p.v. (pe care trebuie sa-l primiti dupa 30 zile de la intocmire)
Altfel amenda ajunge la Adm.Fin. si o achitati impreuna cu impozitul .
Depuneti o cerere contraventionala la judecatorie.Taxa judiciara este nesemnificativa.

am verificat la primarie la impozite si nu apare.
adm fin este altceva? mai trebuie sa verific si in alta parte?
multumesc
Politia trimite la Primarie, la dosarul de impozitare al contribuabilului amenda, numai in situatia in care are dovada ca vinovatul a fost instiintat.In cazul dv. se pare ca nu au aceasta dovada.Recomandata poate contine :ori p.v.trimis prima data (deci datat cu mai mult de 30 zile in urma, ori un nou pr.verb. cu o datare mai noua.Urmati sfatul D-lui zfcalin si ridicati recomandata in a 9-a zi sau n-o ridicati si asteptati curierul politiei.Daca in unul din ambele cazuri data intocmirii este cu mai mult de 30 zile in urma, p.v. se contesta in instanta .Daca nu - singura pierdere este acea reducere de 50% de care ati fi beneficiat la plata in termen de 48 ore de la eveniment.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
nucu$, utilizator
Plangerea impotriva procesului verbal de constatarea contraventiei nu se TIMBREAZA, este scutita de taxa.
Puteti face plangere in termen de 15 zile.
Prescrierea executarii sanctiunii amenzii contraventionale, se face in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii daca procesul verbal nu a fost comunicat contravenientului.
av.Werbic Stefania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis conducere aliga aliga Buna ziua! Am avut ridicat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua.Acest lucru s-a intamplat in data de 28.07. Nu am semnat procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix ContSters85988 ContSters85988 Buna! In luna [u][b]Ianuarie 2009 [/b][/u]am primit o instiintare precum masina mea a fost inregistrata in luna [b][u]Iunie 2008 [/u][/b] depasind limita de ... (vezi toată discuția)