avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua,

Se poate intocmi un contract de comodat doar pe o parte delimitata din teren? Terenul respectiv contine o constructie si curte si am nevoie de partea pe care o reprezinta curtea.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 10:03, 19 Iulie 2013
Se poate , teoretic. Cine este proprietarul clădirii? Dvs? Dacă da, se poate încheia un contract de superficie. Altfel, se poate încheia şi un comodat, în opinia mea.
Incheiati un contract de superficie.
Acea curte este necesara pentru deschiderea unui punct de lucru in vederea comercializarii de autoturisme si cred ca o sa aleg varianta contractului de comodat.

Va multumesc pentru raspunsuri!.
Trebuie sa stiti ca daca doriti sa inscrieti in cartea funciara dreptul de folosinta gratuita asupra unei parti din imobil, va fi necesar ca pe langa contractul de comodat sa prezentati si un PAD al respectivului imboil in care sa fie pusa in evidenta (hasurata, eventual), respectiva parte.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren de la mostenitori stelutacata stelutacata Stau intr-o curtea cu mai multi chiriasi care conf.legii 112 au cumparat locuintele in care au stat.Curtea a ramas primariei unde plateam anual chirie.De ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre o asociatie non-guvernamntala si o persoana fizica Ayli Ayli Buna ziua! Lucrez pentru o asociatie non-guvernamelntala si noi, ca asociatie am dori sa construim o casa de rugaciuni unei comunitati. Ni s-a pus la ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)