avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara, tata cetãtean german
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara, tata cetãtean german

Am si eu o intrebare, daca tatal este cetatean german si copilul este cetatean german doar mama are cetatenie romana ce se poate face pentru deschiderea procesului de marire a pensie alimentare in romania.Mama este stabilita de 2 ani cu coplilul in romania si lucreaza in romania.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:45, 19 Iulie 2013
Conform legislatiei romanesti, actiunile avand ca obiect pensia alimentara pot fi deschise la domiciliul reclamantului sau la domiciliul paratului. Avand in vedere faptul ca tatal este cetatean german si procedura greoaie de a pune in executare in strainatate hotararille pronuntate de instantele romanesti in materie de pensie de intretinere, eu v-as sfatui sa apelati la un avocat din Germania si sa promovati actiunea acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cand tata munceste cu acte in afara tarii Elenapusa Elenapusa Cum se poate cere marirea pensiei alimentare pentru un copil, in contextul in care tatal declara in Ro ca nu muceste si ca nu are serviciu, dar el de fapt ... (vezi toată discuția)
130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste si munceste in germania iolaru iolaru Fostul meu sot plateste 130 lei pensie alimentara, incepand cu anul 2000, cand am divortat si cand copilul nostru avea 2 ani. Nu am cerut niciodata marirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara silviapopa68 silviapopa68 Am divortat acum 5 ani si copilul a ramas in intretinerea mea. Tatal plateste o pensie alimentara copilului de 60 ron. As vrea sa il actionez in judecata ... (vezi toată discuția)