avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste si munceste in Germania

Fostul meu sot plateste 130 lei pensie alimentara, incepand cu anul 2000, cand am divortat si cand copilul nostru avea 2 ani. Nu am cerut niciodata marirea acesteia in instanta, pentru ca stiam ca era angajat cu salariul minim la propria firma si ar fi greu sa dovedesc ca are venituri mai mari, dar si pentru ca nu voiam sa periclitez relatia copilului cu tatal, care si asa era destul de fragila. In urma cu doi ani, acesta a plecat in Germania cu actuala sotie si cu copilul lor, unde lucreaza (nu stiu daca legal, cu contract de munca). Continua sa trimita aceeasi suma de bani, de 130 lei. Copilul l-a rugat de cateva ori sa-i mai trimita niste bani pentru o excursie sau alte nevoi, dar refuza, motivand ca are facturi de platit. Ce se poate face pentru marirea pensiei alimentare, dat fiind ca ii cunoastem domiciliul, dar nu stiu daca are un contract de munca legal in Germania? As indrazni sa va intreb si daca m-ati putea informa la ce costuri s-ar putea ajunge, intrucat presupun ca ar fi o actiune de durata si va trebui sa stiu daca ii fac fata financiar, pana cand eventual s-ar putea ajunge la decontarea acestora de catre parat. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:17, 19 Februarie 2014
Daca stiti unde lucreaza in Germania si ce venituri are (si puteti sa le demonstrati) vi se poate calcula pensia raportat la veniturile lui de acolo.
Daca nu stiti atunci vi se va calcula pensia raportat la venitul de la noi din tara si cred ca veti obtine ceva in jur de 250 de lei (cred) pentru ca intre timp s-a mai marit venitul minim pe economie
Daca dovediti ca are rezidenta acolo, puteti obtine pensie in euro la venitul minim din Germania ( statistic pt ca ei inca nu au un salariu minim pe ec), nu din Romania. Avand in vedere ca mai are un copil, pensia ce se poate stabili maxim ar fi de 1/6 din acest venit.
Puteti solicita pensie de 165 de euro ca mai putin de 1000 de euro nu cred ca are si poate se apara si depune adeverinte de salariu.
Daca pensia se va raporta la minim pe ec din Romania, nu veti castiga mai mult de 140 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - tatal plecat in germania, lucreaza ”la negru” iolaru iolaru Tatal copilului meu minor este plecat in Germania si mai are un fiu, cu actuala sotie. Am depus dosar pentru marirea cuantumului pensiei alimentare (in prezent ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa pt a afla salariul fostului sot ? ammar_madalina ammar_madalina am divortat de curand, am 3 copii in intretinere, fostul sot se declara fara venituri si primesc 500 lei pensie alimentara pt cei trei copii. stiu cu siguranta ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, in urma divortului, datorita faptului ca nu are servici, s-a calculat pensia de intretinere la saraliul BRUT. Vreau sa-l dau in judecata pt ... (vezi toată discuția)