avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicari instanta - posibilitatea primirii pe mail, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicari instanta - posibilitatea primirii pe mail, confidentialitate

Comunicare prin mail/fax cu instanta
As dori sa primesc pe mail comunicarile, dar nu stiu cum se poate ca adresa sa fie confidentiala. Cred ca asa este corect. Cum se poate face aceasta?
Cel mai recent răspuns: ContSters276253 , utilizator 11:05, 21 Iulie 2013
Comunicarea citatiilor si a altor acte de procedura se poate face de grefa instantei prin telefax, posta electronica sau prin alte mijloace ce asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia, DACA partea a indicat instantei datele corespunzatoare in acest scop.
Asadar, mai intai ar trebui sa indicati in cererea de chemare in judecata / intampinare /cerere reconventionala / cerere de intervenient / o adresa de e-mail sau un numar de fax.
Din moment ce aceste informatii figureaza in cererea dvs. ele nu mai pot fi confidentiale in sensul ca partea adversa are acces la ele.
In al doilea rand trebuie ca si instanta sa fie dispusa sa renunte la procedura obisnuita de comunicare prin agenti procedurali sau prin scrisoare cu confirmare de primire si sa trimita comunicarile in formatul dorit de dvs.

Exista insa si grefieri mai putin familiarizati cu calculatorul / internetul si atunci, cel mai probabil, vor folosi mijloacele clasice de comunicare.
In plus, prin metoda clasica este asigurata si dovada indeplinirii procedurii de citare cu mai putin efort.
Spun aceste din urma lucruri si pentru ca instantele sunt aglomerate iar timpul este esential pentru grefierii / functionarii insarcinati cu comunicarea actelor de procedura sau a citatiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sunt înștiințați certatenii romani cu domiciliul în ... Denxela Denxela Cum sunt înștiințați certatenii romani cu domiciliul în străinătate când sunt chemați în judecată? (vezi toată discuția)
Succesiune atomiviorel2_BT atomiviorel2_BT Este legal partajul judiciar la care au participat doar doi moștenitori, ceilalți nefiind citați la dezbaterea succesorala? Cai de atac. (vezi toată discuția)
Semnatura electronica pt plangerea penala - detalii Krissia . Krissia . Ce inseamna exact semnatura electronica valabila pt plangerea penala ? Trebuie sa o obtin de la firmele de specialitate sau cum ? Nu este deajuns daca trimit ... (vezi toată discuția)