avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligatii doctor ginecolog
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligatii doctor ginecolog

Situatia:
- o femeie gravida isi alege un doctor ginecolog
- acesta o consulta periodic, ii prescrie vitamine
- la finalul sarcinii, doctorul ginecolog se ocupa si de operatie (cezariana)

Problema:
Are doctorul ginecolog obligatia ca inainte de nastere sa ii prezinte pacientei anumite teste care se fac pentru a preveni nasterea unui copil cu probleme - de ex. cu sindromul Down?
Sau, nu are aceasta obligatie si pacientul trebuie sa se informeze singur?

Va multumesc.

[daca e cazul, rog moderatorul sa mute subiectul in forumul potrivit si sa ma scuze]
Cel mai recent răspuns: ptar , utilizator 16:36, 19 Iulie 2013
are, dacă există suspiciuni/semne că există vreun pericol pentru făt. altcumva, la câte teste se pot face pentru diferite boli și sindroame, nu ajung nouă luni de sarcină
@gicu13 - Intrebarea mea are legatura cu consilierea referitoare la testele pe care le poate face o gravida si nu neaparat cu efectuarea acelor teste. Un doctor nu isi poate da seama de simptome in cazul anumitor afectiuni, de aici si necesitatea consilierii gravidei referitoare la posibilele probleme cu fatul pentru ca gravida sa poate alege daca doreste sa efectueze anumite teste sau nu.

Presupunind ca pacientul trebuie sa se informeze singur, atunci nu mai vad rostul doctorului in toata aceasta situatie. La fel de bine, se poate naste acasa, se pot lua pastile dupa ureche, etc. iar doctorii ar face bine sa-si schimbe meseria...

Cel putin asa vad eu lucrurile dar am nevoie de un raspuns bine argumentat. Nu stiu daca un astfel de incident intra in categoria malpraxis, culpa medicala sau de fapt intra in categoria asa a fost sa fie, fapt pentru care si postarea mea pe acest forum.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii medic ginecolog Mara2013 Mara2013 Bună ziua,am nascut acu 4 luni un băiețel cu sindrom Down,am aflat imediat după naștere când a venit medicul neonatolog sa îmi dea vestea și sa îmi ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, cu contract de munca in italia, ma intorc in romania. sunt asigurata in sistemul public de sanatate? tigruta25 tigruta25 Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care sper sa ma ajutati sa o rezolv:in cateva cuvinte sunt insatcinata,am un contract indeterminat in italia unde ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, nu stiu daca am ales corect domeniul pt urmatoarea speta, Dar as vrea va rog sa fiu indrumata care domeniul corect. Am nascut anul trecut in ... (vezi toată discuția)