avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acceptare tacita contract comercial prin achitarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acceptare tacita contract comercial prin achitarea facturilor

Buna ziua,

As dori sa stiu prin ce articol de lege se stabileste faptul ca un contract comercial este considerat acceptat tacit in cazul in care Beneficiarul achita facturile emise de catre Prestator, cu conditia ca acest contract sa fie comunicat Beneficiarului inainte de achitarea facturii.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Traduceri10 , Traducator autorizat 16:06, 26 Iulie 2013
Nu este clar ca este acceptat contractul nesemnat in aceste conditii.Se vor administra probe.
Plata insa trebuie facuta in mod obligatoriu deoarece exista contract...nesemnat...
ART. 1.186 cod civil

(2) De asemenea, contractul se considerã încheiat în momentul în care destinatarul ofertei sãvârşeşteun act sau un fapt concludent, fãrã a-l înştiinţa pe ofertant, dacã, în temeiul ofertei, al practicilor statornicite între pãrţi, al uzanţelor sau potrivit naturii afacerii, acceptarea se poate face în acest mod.
Si se poate, oare, prevedea in cadrul contractului in mod expres ceva de genul

"In cazul in care Beneficiarul serviciilor achita facturile emise in baza prezentului Contract si a ofertelor primite de la Furnizor, prezentul Contract se considera acceptat tacit" ?



Multumesc inca o data!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii elenate elenate Buna ziua. Rog tare mult sa-mi rapundeti daca un contract de prestari serviicii care este doar stampilat de beneficiar nu si semnat este valabil sau nu. ... (vezi toată discuția)
Implicatii semnare oferta de munca maria_88 maria_88 Buna Ce implicatii ar exista in cazul in care semnez o oferta de munca? Sunt obligata sa semnez si contractul de munca daca am semnat ca accept ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii mihai_diana mihai_diana Buna ziua. As dori sa aflu daca trimit electronic un contract de prestari servicii si la noi ramane un exemplar semnat doar de firma noastra este in regula ... (vezi toată discuția)