avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti

buna ziua! mai intai asi dori sa multumesc tuturor utilizatorilor,consultantilor juridici si avocatilor de pe acest forum deoarece cu ajutorul sfaturilor lor am reusit sa obtin inceperea urmaririi penale impotriva fostului meu sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.acum am inceput demersurile pentru a obtine decaderea din drepturile parintesti.mai intai doresc sa precizez ca in afara de faptul ca nu si-a indeplinit obligatiile financiare fata de copil,fostul meu sot are si grave probleme cu alcoolul fiin internat de nenumarate ori internat la spitalul de psihiatrie cu diagnosticele:etlism cronic,sevraj,tulburare afectiv-depresiva episod maniacal,in total de la nasterea copilului adica din anul 2004 si pana in prezent a avut un nr de 34 de internari.acest lucru se afla la dosar prima infatisare in proces urmand sa fie pe data de 24.07.2013.cea mai mare problema o intampin acum cu autoritatea tutelara care nu doreste sub nici o forma decaderea din drepturile parintesti sustinand ca este o greseala acest lucru ,ca voi afecta copilul pe viitor si ca ele se opun.copilul nu a fost audiat inca,am vazut ca in proces este citata si protectia copilului dar de la ei nu am fost contactata inca numai s-a facut ancheta sociala.as dori sa stiu care este rolul autoritatii tutelare in acest proces daca de raportul lor depinde decaderea din drepturile parintesti si daca pe baza celor relatate de catre mine mai sus asi avea sanse sa obtin decaderea din drepturilor parintesti.va multumesc inca o data pentru raspuns.va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:11, 21 Iulie 2013
nu nu vreau sa il dau normal! de fapt daca stau si ma gandesc aveti dreptate.o sa merg pe autoritatea parinteasca unica,oricum nu ma intereseaza si nici copilul nu vrea sa-l vada! cand o sa fie mare fetita va decide! va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi buna!
Nici pt adoptie nu va ajuta decaderea din drepturi ale tatalui ( zicem ca v-ati recasatori si sotul dvs ar vrea sa va adopte copilul.
art 464
(2) Parintele sau parintii decazuti din exercitiul drepturilor parintesti ori carora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor parintesti pastreaza dreptul de a consimti la adoptia copilului. In aceste cazuri, consimtamantul celui care exercita autoritatea parinteasca este si el obligatoriu.
Totusi, instanta poate trece peste faptul ca tata nu e de acord cu adoptia daca e in interesul copilului sa fie adoptat.
Decaderea din drepturi nu e o sanctiune definitiva, poate oricand fi repus in drepturi daca au incetat conditiile in care a fost decazut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)